Kiekko Urheilu

HPK:n Juho Lukkari olympiahopealle erikoisessa jääkiekkoturnauksessa

HPK:n C-juniorihyökkääjä pelasi 3 vastaan 3 -jääkiekon finaalissa 13 kansallisuuden joukkueensa kanssa.

HPK:n juniorihyökkääjä Juho Lukkari sai mahdolliselle olympiauralleen varsin erikoisen alun Sveitsin Lausannessa. Hän ei saanut paikkaa nuorten talviolympialaisiin varsinaiseen Suomen jääkiekkojoukkueeseen, mutta poistui silti Vaudoise Arénan kaukalosta mitali kaulassaan.

15-vuotias Lukkari edusti suomalaisia kenttäpelaajia kolme vastaan kolme -jääkiekossa. Kansainvälisin joukkuein pelatussa turnauksessa hän pelasi punaisen joukkueen riveissä.

Punaiset etenivät kahdeksan joukkueen turnauksen finaaliin. Siinä vihreä joukkue oli kuitenkin selvästi parempi maalein 10–4.

 

3–3-jääkiekko on uusi lisäys nuorten talvikisojen ohjelmaan. Kaksissa aiemmissa nuorten talviolympialaissa on kisattu viiden joukkueen jääkiekkoturnausten lisäksi henkilökohtaisissa taitokisoissa, jotka oli tarkoitettu niiden maiden pelaajille, joilla ei ollut joukkuetta kisoissa. Nyt taitokisa korvattiin sekajoukkueturnauksilla.

Lajissa pelattiin Lausannessa kolme 16 minuutin erää. Pelaajien pisteitä ei ainakaan virallisesti laskettu.

13 pelaajan joukkueissa oli edustettuna yhtä monta kansallisuutta kussakin. Lukkarin joukkuetoverit tulivat Alankomaista, Iso-Britanniasta, Norjasta, Puolasta, Ranskasta, Saksasta, Serbiasta, Slovakiasta, Sloveniasta, Sveitsistä, Taiwanista ja Ukrainasta.

 

3–3-turnauksissa oli mukana kaksi muutakin suomalaista. KooVeen maalivahti Emilia Kyrkön mustan joukkueen kohtalona oli niin ikään hävitä loppuottelu, tyttöjen keltaiselle joukkueelle maalein 1–6. Ketterän maalivahti Kalle Varis puolestaan hävisi mustan joukkueensa kanssa poikien pronssiottelun ruskeille 6–5.

Varsinainen alle 16-vuotiaiden jääkiekkoturnaus alkaa suomalaisittain lauantaina. Suomi on mukana poikien kuuden joukkueen turnauksessa, jonka alkulohkossa vastassa ovat Yhdysvallat ja isäntä Sveitsi.

Päivän lehti

17.9.2020

Fingerpori

comic