Urheilu

HPK:n kiekkonaiset rutistivat voiton Raumalla – "Tiukat pelit ovat tietysti aina mielenkiintoisempia ja parempia"

Kerho aloitti naisten Liigan viidellä pisteellä kuudesta.

HPK:n kiekkonaiset aloittivat tämän kauden liigataipaleensa kahdella voitolla. Joukkue otti sunnuntaina viikonlopun toisessa vierasottelussaan täydet kolme pistettä, kun se kaatoi Raumalla Lukon. Kerhon voittolukemat olivat lopulta 1–3 (1–0, 0–0, 3–0).

Helpolla hämeenlinnalaisten voitto ei sunnuntainakaan tullut. Lukon Aliisa Toivonen pääsi pienen keskialueen virheen jälkeen läpiajoon ja ujutti kiekon HPK:n maalivahdin Tea Koljosen taakse.

– Näköjään tykkäämme aloittaa sarjan vähän tiukemmin. Tiukat pelit ovat tietysti aina mielenkiintoisempia ja parempia, huokaisi HPK:n päävalmentaja Mari Saarinen ottelun jälkeen.

Kerho loi kotijoukkueen avausmaalin jälkeen paikkoja, mutta Lukon maalivahti Katriina Saarenmaa piti maalinsa puhtaana kahden erän ajan.

– Olimme ehkä alun vähän telineissä. Vastustaja oli hyvällä jalalla pelissä, ja sen maalivahti oli taas erittäin hyvä. Hän otti kiinni kaikki yrityksemme, jotka maalille saimme.

HPK pääsi lopulta tasoihin heti kolmannen erän alussa. Heta Seikkula onnistui tasoituksen tekemisessä, kun päätöserä oli vanhentunut 18 sekuntia.

– Kyllähän se oli tärkeä, kun nolla oli taulussa paikoista huolimatta. Painotimme kärsivällisyyttä heti alussa. Nämä ovat aina vaikeita pelejä, Saarinen muistutti.

Jade Mäkivaara teki vieraiden toisen maalin Riikka Norosen ja Julia Liikalan esityöstä erän puolivälissä, mutta draamaa riitti vielä ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle. Lukko pääsi pelaamaan kahdeksan minuuttia ennen loppua lähes kaksi minuuttia kahden pelaajan ylivoimalla, mutta alivoimakolmikko ja maalivahti Koljonen kestivät tyylikkäästi kotijoukkueen paineen. Noronen (1+2) teki puoli minuuttia alivoiman jälkeen Kerholle helpottavan kolmannen maalin.

– Varmaan vastustajan selkäranka vähän katkesi, kun hoidimme alivoiman hyvin. Yksi avopaikka siinä kyllä oli, mutta Koljonen torjui hienosti. Hän oli hyvä tänään ja otti tärkeitä koppeja tärkeissä paikoissa. Hänelle menee pisteet pystyssä pitämisestämme, päävalmentaja kiitteli.

Saarisen mielestä Kerhon on hyvä lähteä rakentamaan liigakautta eteenpäin kahden voiton jälkeen.

– Saamme rosterin kuntoon ensi viikolla ja pääsemme treenaamaan koko kokoonpanolla oikeastaan ensimmäistä kertaa. Alku on hyvä. Näimme nyt viimeisetkin pelaajat tositoimissa. Tämän viikonlopun pelit olivat hyviä, Saarinen kehui.

HPK jatkaa kauttaan ensi sunnuntaina, kun se pelaa kotiavauksensa Metritiski-areenassa Vaasan Sportia vastaan. Ottelu alkaa kello 14. HÄSA

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic