Kiekko Urheilu

HPK:n lähtijät lähes varmasti tiedossa – Riska ja Brejcak eivät jatka Kerhossa, Tavi on kysymysmerkki

Urheilujohtaja Toivola lupaa selvyyden käytännössä valmiin kokoonpanon muuttujiin ennen 29. elokuuta Tshekissä alkavaa Mestarien liigaa.
Janne Tavi intoutui tekemään mestaruuskevään aikana kuusi pudotuspelimaalia, mutta laitahyökkääjälle ei välttämättä ole tilaa ensi kauden HPK:ssa. Kuva: Pekka Rautiainen
Janne Tavi intoutui tekemään mestaruuskevään aikana kuusi pudotuspelimaalia, mutta laitahyökkääjälle ei välttämättä ole tilaa ensi kauden HPK:ssa. Kuva: Pekka Rautiainen

Jääkiekon miesten Suomen mestaruuden keväällä voittanut Hämeenlinnan Pallokerho aloitti uuden harjoituskautensa maanantaina. Samalla tarkentui, ketkä mestarit jättävät HPK:n.

Pallokerho kiitti Instagramissa jäähyväisten merkeissä ”HPK-kausista ja kevään hurmoksesta” aiemmin tiedotettujen lähtijöiden Emil Larmin, Niclas Almarin, Markus Niemeläisen, Otto Paajasen, Robert Leinon ja Teemu Turusen lisäksi lopettavaa Janne Lahtea sekä Jesper Lindgreniä, Jan Brejcakia, Filip Riskaa ja Janne Tavia.

Ruotsalaispuolustaja Lindgren pelasi kauden lainalla Toronton NHL-organisaatiosta, jonne hän palaa hakemaan pelipaikkaa. Slovakkipakki Brejcakin ja suomalaishyökkääjien Riskan ja Tavin sopimuksia ei ole uusittu. Hämeen Sanomien tietojen mukaan ainakin Tavin kanssa neuvoteltiin jatkosopimuksesta.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että pudotuspeleissä maalitykiksi kuoriutunut Tavi jatkaisi seurassa.

– Yksikään näistä pelaajista ei ole ollut suunnitelmiemme ulkopuolella. Kaikki on aina mahdollista. Tavi on täysin auki, mutta nämä muut eivät pelaa meillä ensi kaudella, Toivola vahvisti Hämeen Sanomille.

 

30 sopimuspelaajaa ja kaksi try-outia käsittävä kokoonpano saattaa vielä elää. Esimerkiksi läpimurtokauden pelannutta puolustajaa Petteri Nikkilää on viety huhuissa ulkomaille, mutta tämä tarkoittaisi vähintään mittavaa siirtokorvausta. Nikkilän sopimuksessa ei Hämeen Sanomien tietojen mukaan ole ulkomaanpykälää.

Todennäköisempää on pelaajavirta sisään. Emil Larmin tuore sopimus Pittsburgh Penguinsin kanssa tuo Kerholle kuusinumeroisen NHL-korvauksen, kuten myös Niclas Almarin vastaava. Budjettiallokaatio on kysymysmerkki, mutta osallistuminen Mestarien liigaan eli CHL:ään voi pakottaa HPK:n pelaajakaupoille.

– Kaikki pelaajamme ovat kaupan, jos riittävästi rahaa tarjotaan, mutta yhtään sellaista keskustelua ei ole nyt käynnissä tai käyty. Meillä oli käytännössä joukkue kasassa jo playoffien aikaan, mutta se kasattiin SM-liigaa varten, ennen kuin tiesimme pelaavamme CHL:ää. Siksi nyt ei voi sanoa, ettei tilanne muuttuisi, Toivola pohti.

– Sitä ei vielä tiedä, miten se vaikuttaa, mutta kaikki selviää ennen kuin CHL alkaa. Siirtokorvaukset ovat aina positiivista rahaa, mutta niitä ei automaattisesti käytetä pelaajiin.

 

Kerho aloitti oheis- ja kuntoharjoittelulla ”täydellä” vahvuudella fysiikkavalmentaja Timo Turusen komennossa.

– Pakolliset lomat on nyt vietetty, ja maajoukkueessa meillä ei ollut pelaajia, joten kaikilla sopimuspelaajilla alkoivat harjoitukset tänään. Jäille pääsisi nytkin, jos haluaisi, mutta treenaamme nyt kaksi viikkoa yhdessä näin. Sitten alkaa omatoimijakso, jonka aikana pelaajilla on iso vastuu, kuten yleensä, Toivola kertoi maanantaina.

Maanantaina julkaistiin myös CHL:n alkulohkojen otteluohjelma. HPK aloittaa kauden viralliset kilpailuottelunsa Mestarien liigasta pelaamalla torstaina 29. elokuuta HC Skoda Plzenin vieraana Tshekissä, josta matka jatkuu lauantaiksi Sveitsin Zugiin.

Kerho pelaa Liigan alkua edeltävällä viikolla syyskuun alussa kotiottelut Plzeniä ja EV Zugia vastaan. Suomen mestari kohtaa tanskalaisen Rungstedin kotona ja vieraissa lohkovaiheen päätteeksi lokakuussa.

Ennen Mestarien liigaa HPK pelaa kansainvälisiä otteluita 90-vuotisjuhlaturnauksessaan elokuun 9. ja 10. päivä, kun Pohjantähti-areenalle saapuvat Frankfurt Löwen, Sibir Novosibirsk ja Lahden Pelicans. HäSa

Päivän lehti

28.2.2020