Kiekko Urheilu

HPK:n maalille palanneen Emil Larmin taakse meni vain yksi kiekko – JYPin Eetu Laurikainen venyi nollapeliin

Emil Larmi on palanut HPK:n maalille. Jyväskylässä mies yllätettiin vain kerran. KUVA: Vesa Pöppönen / AOP

Maalivahdit olivat pääosissa lauantaina Jyväskylässä pelatussa jääkiekkoliigan ottelussa JYPin ja HPK:n välillä. Pitemmän korren taistelussa veti kotijoukkueen veskari Eetu Laurikainen, joka ylsi komeaan nollapeliin 32 torjunnallaan.

Kaukalon toisessa päässä pelannut HPK:n Emil Larmi onnistui myös hyvin paluuottelussaan. Reilun kuukauden mittaiselta sairauslomaltaan (11 täyttä ottelua) tositoimiin palannut Larmi torjui 34 kertaa. Larmin onnistui yllättämään vain JYPin puolustaja Mikko Kalteva, jonka veto toisessa erässä painui Kerhon maaliin.

Maalivahti Laurikainen oli kovassa tulituksessa varsinkin ottelun kolmannessa erässä. HPK ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa, vaikka pääsi pelaamaan ottelun lopussa muun muassa kahden miehen ylivoimalla (Mikko Mäenpää jäähyllä ja ilman maalivahtia).

HPK koki myös kovia Jyväskylän-reissullaan. Kolmosketjun laitahyökkääjä Markus Nenonen loukkaantui heti ottelun alussa. Mies poistui kaukalosta kättään pidelleen.

 

Kerhon päävalmentaja Antti Pennanen ei turhia jupissut ottelun tauottua. Hänen mielestään HPK:lla oli yllin kyllin maalipaikkoja.

– Kolmannessa erässä saimme hyvän kirivaihteen päälle, mutta tällä kertaa kävi näin. Toisessa erässä taas hyviä pelaajia vilisevä JYP oli vahva, ja meillä viisikot menivät hieman levälleen. Emme myöskään onnistuneet aloituksissa, Pennanen myönsi.

Pennanen muistutti, että Kerholla oli hyvät saumat maalintekoon myös avauserässä.

– Olimme parempia viidellä viittä vastaan -pelissä. Hallitsimme peliä hyvin, mutta maalit jäivät tekemättä, Pennanen harmitteli.

Maalivahti Larmin otteisiin Pennanen oli tyytyväinen.

– Hän kuntoutui etuajassa ja on nyt ihan täydessä iskussa. Nenosen putoaminen kokoonpanosta oli sen sijaan huono juttu. Nyt meiltä puuttuu kaksi viime peleissä hyvin pelannutta kaveria, kun hyökkääjä Philippe Cornet loukkaantui jo perjantain pelissä, Pennanen pohti.

 

HPK:lle ei jäänyt pitkää aikaa valmistautua lauantain Jyväskylän otteluun. Perjantaina joukkue kohtasi värikkäässä ja pitkäksi venyneessä ottelussa Pelicansin. Kerhon voittoon päättyneessä kamppailussa lahtelaisten päävalmentaja Ville Nieminen kävi kuumana ja heitti jäälle pikkutakkinsa, pyyhkeitä ja juomapulloja.

Jo aiemmin varoitettu Nieminen käveli viimeisen pullonheiton jälkeen pukukoppiin. Valmentajan toilailu ei kuitenkaan johtanut toimitsijakieltoon.

HPK jatkaa pelejään keskiviikkona Kouvolassa KooKoon vieraana. HäSa

 

Katso ottelun maalikooste

 

Kommentti: Paremmuuskaan ei tuonut HPK:lle pisteitä

HPK ei liene koskaan koko historiansa aikana pelannut Hippoksella JYPiä vastaan niin suvereenia ensimmäistä erää, mitä nyt nähtiin. Vaan aivan kuin totaalinen hallinta ilman palkintoja eli maalia tai kahta olisi jäänyt jonkinlaiseksi psykologiseksi painolastiksi sitten toiseen ja kolmannen erän alkuun. Niissä kankea JYP sai kasattua rivinsä sen verran, että se punnersin pelin virtauksen hallinnan melkein tasoihin. Väitän, että jos Kerho olisi lukuisista maalipaikoistaan kihauttamaan ensimmäisessä erässä, JYP olisi jäänyt telineisiin koko matsin ajaksi.

JYPistä on syytä erikseen nostaa esiin joukkueen paras puolustaja, Juuso Vainio. Tekee suorastaan kipeää sanoa, miten suuren töppäyksen aikoinaan HPK teki päästäessään tai melkeinpä ajaessaan Vainion pois Hämeenlinnasta. Se oli sitä aikaa, kun Kerho ajelehti mielivaltaisesti pelaajapolitiikasta päättäneiden päävalmentajin aikaa ilman urheilujohtajaa.

Vaikka tappio tuli JYPille, Kerho on hurjassa iskussa edelleen. Sen nopea kiekkokontrollilätkä on erittäin kovaa valttia tällä hetkellä Liigassa.

Petteri Sihvonen