Urheilu Hämeenlinna

HPK:n maalivahti Emil Larmi on sivussa kolmisen viikkoa

Loukkaantumisista kärsivälle HPK:n maalivahdille on tulossa repaleinen kevätkausi.
HPK:n maalivahti Emil Larmi potee jälleen jalkavammaa. Kuvaaja: Ville-Veikko Kaakinen

HPK:n liigajoukkueen ykkösmaalivahti Emil Larmi puuttuu kokoonpanosta seuraavat kolmisen viikkoa. Viime lauantain Ritariareenan HIFK-ottelussa jalkansa loukanneelle veskarille huili on jo toinen Liigan kevätkierroksilla. Larmi loukkaantui myös tapaninpäivänä ja oli sivussa viisi viikkoa.

HPK:n maalilla keskiviikon kotiottelussa Mikkelin Jukureita vastaan pelaa Antti Karjalainen. Toisena maalivahtina on Kerhon U20-joukkueen maalivahti Tuomas Aalto.

– Näillä lähdemme liikkeelle, mutta jatkossa katsomme kuka on toisena veskarina. Se riippuu vähän muun muassa nuorten liigajoukkueen peleistä. Näillä näkyminen emme kuitenkaan hae uutta maalivahtia, Pennanen sanoo.

Larmi ennätti pelata edellisen sairauslomansa jälkeen vain vajaat viisi ottelua. Nyt hän puuttuu kokoonpanosta näillä näkymin lähes runkosarjan loppuun saakka. Viimeisen ottelunsa Kerho pelaa Tapparaa vastaan kotonaan maaliskuun 14. päivänä.

Päävalmentaja Pennanen ei ole kuitenkaan huolissaan Kerhon veskaritilanteesta.

– Andyllä (Antti Karjalainen) on takanaan voitettuja pelejä, Pennanen muistuttaa.

HPK:lla on paljon pelissä yhdeksässä jäljellä olevassa runkosarjan ottelussa. Suoraa pudotuspelipaikkaa tavoitteleva joukkue kaipaisi kolmen tappiopelin jälkeen jälleen voittoja.

Kerhossa lauantain kierroksella debytoinut hyökkääjä Janne Tavi tuntee hyvin hämeenlinnalaisten seuraavan vastustajan. Hän nimittäin pelasi ennen HPK:oon siirtymistään 50 peliä Jukureissa.

– Kova joukkue sieltä tulee vastaan. Onneksi sain yhden pelin alle ennen Jukureiden kohtaamista, ja ennätin päästä kiinni joukkueeseen. Nyt on paljon mukavampi kohdata vanhat pelikaverit, Tavi sanoo.

Myös päävalmentaja Pennanen on riittävän hyvin selvillä mikkeliläisten menosta.

– Jukurit on työteliäs joukkue, jolla on hyvä maalivahtipeli ja puolustus. Kyllä se on vaikeasti voitettava joukkue, Pennanen kuvailee.

Pennasen miehistöön ei tule suuria viilauksia lauantain HIFK-taistosta.

– Sen verran nyt ainakin, että Erkka Seppälä palaa Mestiksestä. Filip Riskalla on ollut hieman mahatautia.

– Erkka on ollut LeKissä tehokas ja hyvin liikkuva hyökkääjä. Hän tuo meillekin uutta innokkuutta, Pennanen arvelee. HäSa

Liigakiekkoa: HPK–Jukurit Ritariareenassa keskiviikkona kello 18.30.