fbpx
Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK:n naiset alempaan jatkosarjaan – "Loppua kohden vastustaja pääsi rokottamaan harmittavasti"

Riikka Norosen maalit eivät riittäneet voittoon Kiekko-Espoosta.
HPK:n maalivahdin Noora Rädyn tontilla riitti säpinää sunnuntain ottelussa.
HPK:n maalivahdin Noora Rädyn tontilla riitti säpinää sunnuntain ottelussa. KUVA: Riku Hasari / HäSa

HPK:n naisten jääkiekkojoukkue on uuden edessä. Joukkue joutuu ensimmäistä kertaa pääsarjahistoriansa aikana (alkaen kaudesta 2008–2009) jatkamaan alkusarjan jälkeen kauttaan Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa. Kerhon haaveet pääsystä kuuden sakkiin kariutuivat sunnuntain 2–5 (1–0, 1–2, 0–3) -kotitappioon Kiekko-Espoolle.

HPK aloittaa pudotuspelipaikan tavoittelun tammikuun puolivälissä alkavassa sarjassa, jossa hämeenlinnalaisten lisäksi liigajoukkueista ovat mukana Rovaniemen Kiekko, KalPa ja Sport. Kaksi muuta alajatkosarjapaikkaa täyttävät Mestisjoukkueista joko Lukko, Alavuden Peli-Veikot tai Kiekko-Espoon akatemiajoukkue. Kolmikon kaksi parasta ratkaistaan ristiinkarsinnoissa.

Naisten Liigan yläjatkosarjassa kauttaan jatkavat puolestaan Kiekko-Espoo, HIFK, Kärpät, Ilves, Kuortane ja TPS.

Kerho tarttui sunnuntaiseen oljenkorteensa hyvin. Joukkue ylsi espoolaisia vastaan puolisentoista erää mainioon peliin. Kokeneen Riikka Norosen kauden kahdella ensimmäisellä maalilla HPK eteni tärkeässä pelissä juuri niin kuin pitikin. Joukkue oli terhakka vastaiskuissaan ja takalinjoilla huippumaalivahti Noora Räty sai kiinni kaikki kiekot.

Espoo onnistui kuitenkin lisäämään kyytiään toisessa erässä ja lopulta myös romutti kotijoukkueen haaveet.

Räty piti jälleen kerran osaltaan pelin jännittävänä kokoamalla 55 torjuntaa. Espoon veskari Minja Drufva ennätti kiekon tielle 26 kertaa.

Slovakit pääsemässä vauhtiin

Hyökkääjä Norosen ensimmäisen maalin syötti slovakkisentteri Livia Kubekova ja toisen hyökkääjä Sanni Vartiainen. Norosta omat onnistumiset eivät kuitenkaan tällä kertaa tyydyttäneet.

– Oli kyllä ihan kiva pelata, kun saimme hyvän startin kovaa joukkuetta vastaan. Vastaiskuissammekaan emme liikaa ryntäilleet, vaan maltoimme pelata ihan oikein. Loppua kohden vastustaja kuitenkin pääsi rokottamaan harmittavasti, Noronen pohti.

Noroselle on luvassa lisääkin maaleja, mikäli meno jatkuu sunnuntain kaltaisena.

– Yhteispeli uusien slovakkityttöjen (Kubekova ja Lucia Istocyova) kanssa homma on lähtenyt sujumaan ihan hyvin. Koko joukkueemme alkukausi on ollut tosin vähän ailahteleva, mutta nyt on hyvät saumat lähteä haastajana kohti kovia pelejä. Alajatkosarjaakaan ei sovi aliarvioida, Noronen muistutti.

Matka jatkuu

Myös HPK:n päävalmentaja Harri Nummela muistutti, että Naisten Liigaa on kuokittuna vasta alkusarja.

– Kyllä tämäkin oli jo ihan hyvä taistelu. Pystyimme jatkamaan hyvin edellisen HIFK-pelin kahden erän tempolla, mutta ihan loppuun saakka bensa ei riittänyt. Tästä kuitenkin jatketaan kovasti harjoittelemalla ja keskittymässä sarjan seuraavaan vaiheeseen, Nummela suunnitteli.

Menot