Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK:n naiset liigakauteen reissupeleillä – Mari Saarisen valmentama joukkue kohtaa viikonvaihteessa Kuortaneen ja Lukon

Kerholla on tällä kaudella kolme tasaista kentällistä.
Päävalmentaja Mari Saarisen luotsaama HPK kohtaa sarja-avauksessaan Kuortanen urheiluopiston joukkueen. Kuva: Esko Tuovinen
Päävalmentaja Mari Saarisen luotsaama HPK kohtaa sarja-avauksessaan Kuortanen urheiluopiston joukkueen. Kuva: Esko Tuovinen

HPK-kiekkonaisten joukkue on lähtökuopissa viikonvaihteessa alkavaan Naisten Liigan sarjakauteen. Joukkue on saanut palikkansa hyvin kohdilleen, vaikka yhteiset harjoitukset käynnistyivätkin tänä vuonna vasta elokuun alussa. Kerhon uuden päävalmentajan Mari Saarisen mukaan lyhempi harjoitusjakso sopi hyvin uuden joukkueen kuvioihin.

– Monella pelaajalla oli omilla kotipaikkakunnillaan hyvät harjoitusolot, emmekä sen takia lähteneet koronan takia riskillä vielä kesällä kokoamaan porukkaa. Ennätimme kuitenkin pelata viisi harjoitusotteluakin, ja jokaisen viikon harjoitusteemat ennätettiin ajaa hyvin sisään, samoin uudet pelaajat, Saarinen kertoo.

Saarisen joukkue kohtasi kauteen valmistavissa otteluissa kaksi kertaa Kiekko-Espoon sekä HIFK:n, Ilveksen ja KooVeen.

– Peleistä jäi käteen hyvää informaatiota. Paljon on kuitenkin töitä vielä edessäkin, niin kuin aina kauden tässä vaiheessa, muistuttaa Saarinen.

Kolme tasaista kentällistä

Kerho avaa liigan kohtaamalla lauantaina vierasottelussa Kuortaneen. Hämeenlinnalaisten viime kauden puolivälierävastustajaa Saarinen pitää hyvänä vastustajana kauden alkuun.

– Siellä on viime kaudesta entisestään nuorentunut joukkue, joka on päässyt valmistautumaan kauteen hyvissä oloissa. Saamme vastaamme jalkavan joukkueen, eli kiirettä pitää varmasti, Saarinen nauraa.

Kiirettä on pitänyt myös Kerhon harjoituksissa. Kauden alla joukkueen pelihalut ovat tuttuun tyyliin sen kuin vain kasvaneet.

– Sen verran tehokkaasti on menty, että olemme saaneet ajettua hyvin uusia pelaajia sisään, ja nyt näyttää siltä, että meillä on kolme tasaista kentällistä. Taitopuoltakin löytyy nyt ihan hyvin. Harjoituskauden miinuspuolelle pitää kirjata pieni flunssa-aalto, joka onneksi kääntyi voitoksemme. Korona-aikana pitää olla koko ajan varpaillaan, ja edetä ohjeiden mukaan, korostaa Saarinen.

Suoranta vahvistaa puolustusta

HPK:lla on tänäkin vuonna pelaajia ympäri Suomen. Helsinki–Kittilä-akselilta on saatu kasaan hyvä joukkue.

– Joukkue on juuri sopiva yhdistelmä vanhaa ja uutta. Eli viime kauden joukkueen rungon ympärille saimme kehityskelpoisia pelaajia, joiden kanssa on tavoitteena tehdä yhteistä matkaa nousujohteisesti. Puolustuspäähän saimme hyvän vahvistuksen Ilveksestä tulleesta Elli Suorannasta. Seikkulan siskokset Heta (puolustaja) ja Kiti (hyökkääjä) ovat valmiina taas ottamaan uusia harppauksia urallaan. Unohtaa ei sovi hyökkääjä Julia Liikalaa, joka on esittänyt naisten maajoukkueessakin parasta osaamistaan. Häneltä odotan samanlaista menoa heti kauden alussa. Kokeneilla pelaajillahan on aina oma roolinsa myös näyttämässä esimerkkiä nuoremmilleen, Saarinen alleviivaa.

Naisten Liigassa pelaa tällä kaudella 11 joukkuetta. Keväällä kesken jääneestä karsintasarjasta uutena joukkueena mukaan liittyi Rovaniemen Kiekko (RoKi).

Sarja on saanut tälle kaudelle aiempia vuosia enemmän myös ulkomaalaispelaajia. Muun muassa HIFK:n pelaajalistoilla on useampikin ulkomaalainen. HPK sen sijaan ei ole lähtenyt tällä kaudella (ainakaan vielä) kansainvälisille pelaajamarkkinoille.

– Minulla on kasassa juuri sellainen joukkue kuin halusinkin. Ulkomaalaisia vahvistuksia näyttäisi olevan nyt vähän ympäri Suomea. On mielenkiintoista nähdä, mitä uudet pelaajat tuovat tähän sarjaan, Saarinen pohtii.

Kerho avaa Liigan kahdella reissupelillä. Lauantain Kuortane-ottelun jälkeen joukkue pelaa sunnuntaina Lukkoa vastaan Raumalla.

Ensimmäisen kotiottelunsa HPK pelaa ensi viikon sunnuntaina, kun Metritiski-areenaan saapuu Vaasan Sport. HäSa

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic