Urheilu Hämeenlinna

HPK:n nuoret kiipesi voittoon tulevan Liiga-päävalmentajan Jukureita vastaan – "Isot pisteet"

HPK:n U20-joukkue nousi kolmannessa erässä voittoon itsenäisyyspäivänä ensi kaudeksi Jukureiden liigajoukkuetta valmentavan Marko Kauppisen joukkuetta vastaan. Kotijoukkueen Wäinö Lehkonen vietti tehoiltaa.
Santtu Hakasen osuma ottelun loppuhetkillä toi HPK:n nuorille voiton. Kuva: Tomi Vesaharju
Santtu Hakasen osuma ottelun loppuhetkillä toi HPK:n nuorille voiton. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK:n U20-joukkue nousi maukkaaseen 4–3 -voittoon (0–1, 1–1, 3–1) Nuorten SM-liigassa itsenäisyyspäivänä. Jukurit iski ottelussa kolme kertaa johtomaalin, mutta Kerhon nuoret eivät lannistuneet.

Santtu Hakasen ajassa 58.20 kiskaisema voittomaali toi Kerholle täyden sarjapistepotin.

– Itsenäisyyspäivän kunniaksi oli hieno voittaa. Saimme isot pisteet. Avauserässä pelasimme päätyihin kiekkoa ilman paineistusta ja se oli Jukureiden erä. Viimeiset 40 minuuttia oli laadukasta pelaamista ja olimme niskan päällä. Hieno voitto lopussa kruunasi illan, kotijoukkueen päävalmentaja Janne Sinkkonen kiteytti.

Joukkueen tehomiehenä toimi ottelussa kahdesti ottelun tasoittanut Wäinö Lehkonen (2+1).

Lehkonen sai Sinkkoselta ja koko joukkueelta tunnustusta.

– Lehkonen oli loistava. Hänellä alkaa olla intti loppupuolella ja kunhan velvollisuudet vähenevät, hän tulee olemaan meille loppukaudesta vieläkin isompi pelaaja. Tämä oli hänen kauden paras pelinsä, siitä ei pääse mihinkään, Sinkkonen totesi.

– Nostin Lehkosen panoksen joukkueen edessä esille ja joukkue valitsee itse oman onnistujansa – tänään se oli Lehkonen. Hän oli tähti hyvässä joukkueessa tänään.

Jukureiden U20-joukkueen päävalmentajana toimii Marko Kauppinen, joka nousee ensi kaudeksi Jukureiden päävalmentajaksi Pekka Kangalustan paikalle.

– Hyvin valmennettu joukkue, joka pelaa organisoidusti ja liikkuvasti. Saimme kovan päänahan, Sinkkonen sanoi.

Kerhon nuoret ovat Nuorten SM-liigassa tällä hetkellä viidentenä. Niskaan huohottaa kuitenkin Ässät ja TPS vain pisteen päässä.

– Alkusarjassa asetimme tavoitteeksemme olla kuuden joukossa ja toistaiseksi olemme tavoitteessamme. Olemme päästäneet tällä kaudella aika vähän maaleja omiin ja ylivoimamme on ollut tehokusta. Palaset menevät eteenpäin, samoin kokonaisuus, Sinkkonen luonnehti.

HPK:n U20-joukkue kohtaa seuraavassa ottelussaan jo lauantaina HIFK:n kotikentällään. HäSa

Päivän lehti

19.1.2020