Kiekko Urheilu

HPK:n nuoret murskasivat TUTOn – "Toinen erä oli kauden parhaamme."

Jimi Rönkkönen vietti Turussa neljän tehopisteen iltaa. Kuva: Tomi Vesaharju
Jimi Rönkkönen vietti Turussa neljän tehopisteen iltaa. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkue otti perjantaina vaihteeksi selvemmän voiton jääkiekon Nuorten SM-liigassa. Turun Toverit oli täysi vastaantulija kotihallissaan Kupittaalla häviämällä maalein 1–7 (0–1, 0–4, 1–2).

Tiukan ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen peli alkoi kääntyä Kerholle. Jimi Rönkkönen avasi ensimmäisen erän lopussa maalihanat ja toinen erä oli HPK:n.

Tehokkaampi vierasjoukkue iski toisessa erässä neljä maalia, joista kaksi ensimmäistä ylivoimalla. 15 kertaa varmasti torjunut Tuomas Aalto joutui antamaan periksi nollapelistä vasta kahdeksan ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua, kun TUTOkin onnistui kertaalleen ylivoimalla.

– Mikään peli ei ole helppo. Pääsimme peliin kiinni kymmenen minuutin kohdalla ja pelasimme sitten erittäin hyvän vierasottelun. Toinen erä oli kauden parhaamme. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja maalivahti otti toisessa erässä ne paikat, mitä piti ottaa. Ylivoima toimi myös. Kolmanteen erään pelin luonne muuttuikin vahvasti, HPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen kuvaili.

 

Rönkkönen teki kauden parhaat tehonsa 2+2 ja Kasperi Heinänen keräsi kolme syöttöä.

– Hienoa nähdä, että jätkillä oli iso ilta ja he kasvoivat, Sinkkonen totesi.

Muut maalit kirjattiin Valtteri Sunille, Janne Jokiselle, Topi Lempiselle, Jaromir Jokiselle ja Kristjan Kombelle.

– Nähtiin, että kun joukkueena tehdään hommia, niin yksilötkin pääsevät esille.

HPK on tasaisessa sarjassa kuudentena, tasapistein edellä olevan TPS:n kanssa, joka riepotteli Sportia aiemmin perjantaina 12–5. Eroa alemman jatkosarjan viivaan on nyt 10 pistettä.

HPK isännöi lauantaina KooKoota. HäSa