Kiekko Urheilu

HPK:n nuoret pitivät TuTon takanaan

Ville Viitaluoma debytoi joukkueen apuvalmentajana.
Ville Viitaluoma on liittynyt HPK:n U20-joukkueen valmentajatiimiin.

Jääkiekon Nuorten SM-liigassa pelaava HPK aloitti voitolla viikonvaihteessa Raumalla pelattavan sarjaturnauksen. Joukkue kukisti perjantain ottelussaan turkulaisen TuTon maalein 4–2 (1–0, 3–2, 0–0).

Kerho ei saanut pisteitään helpolla. Joukkue onnistui kuitenkin pitämään vastustajansa aisoissa muun muassa hyvällä ylivoimapelillään. Kaksi maaliaan HPK iski turkulaisten jäähyn aikana.

HPK:n maalit tekivät Olli Maansaari (2+0), Miska Ronkainen (1+1) ja Leevi Kannisto (1+0). Syöttöpisteitä saalistivat lisäksi Sami Lukkari, Janne Jokinen, Jere Jokinen, Joonas Uimonen, Santtu Hakanen ja Kasperi Heinänen.

Maalivahti Tuomas Aalto puuttui peliin 29 kertaa. TuTon maalissa aloittanut Samu Lonkila (pelasi 21.06) torjui kuusi kertaa. Ottelun lopun turkulaisten maalia vartioinut Teemu Määttä kokosi kahdeksan torjuntaa.

 

HPK on saanut maaottelutauon aikana uuden miehen valmentajatiimiinsä. Perjantaina Raumalla vaihtoaitiossa hääri ensimmäistä kertaa Ville Viitaluoma, joka päätti pelaajauransa Kerhon liigajoukkueessa tänä syksynä.

Päävalmentaja Juuso Niemisen valmentajakvartetissa ovat Viitaluoman lisäksi Marko Rairama ja Ismo Rairama (fysiikkavalmentaja).

Viitaluoma oli tyytyväinen joukkueensa toisen erän menoon.

– Siinä saimme kaksi nopeaa maalia. Kokonaisuutena voitto ei kuitenkaan tullut helpolla. Jäimme välillä pyörimään omaan päähän, emmekä meinanneet päästä vauhtiin. Voitto on kuitenkin aina voitto ja se lämmittää, Viitaluoma summasi peliä.

 

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola näkee mielellään kokeneen keskushyökkääjän U20-valmennusryhmässä.

– Pitkän uran tehneellä ammattilaisella on paljon annettavaa nuorille pelaajille. Vili myös tuntee hyvin HPK:laisuuden pelattuaan ja asuttuaan Hämeenlinnassa vuosia. Hänellä on myös suunnitelma kehittää itseään valmentajana ja se on osa urheilustrategiamme kehityslupausta. HPK:ssa pitää olla sekä pelaaja- että valmentajapolku kunnossa, muistuttaa Toivola HPK:n tiedotteessa.

HPK:n nuoret jatkavat Rauman-turnaustaan kohtaamalla lauantaina Jokerit. Sunnuntaina joukkue saa vastaansa Pelicansin. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020