Kiekko Urheilu

HPK:n nuoret poistuivat Lappeenrannasta jälleen voitollisina – "Pelimme selkäranka tuotti tänäänkin maaleja"

Santtu Hakanen johti HPK:ta perjantaina tehoin 2+1.

HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkue pelasi perjantaina jo neljännen peräkkäisen Nuorten SM-liigan alkusarjaottelun Lappeenrannassa. Näissä otteluissa se otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun Kisapuiston isäntä SaiPa kaatui 1–5 (0–0, 1–3, 0–2).

Viime viikonloppuna HPK:n nuoret pelasivat Lappeenrannassa turnauksen, jossa se ei kuitenkaan kohdannut Saimaan Palloa. Se kuitenkin jatkoi SaiPaa vastaan samoilla urilla, kuin millä se poistui sunnuntaina Etelä-Karjalasta kaadettuaan sarjakärki Pelicansin.

SaiPa oli ottelussa hyvin mukana sen alkupuoliskon, mutta HPK:n nopeat hyökkäykset etenkin kotijoukkueen kiekonmenetysten jälkeen repivät keltapaitojen rivejä tuhoisin seurauksin. Kun 24 kertaa torjunut liettualaismaalivahti Laurynas Lubyskaan ei ollut voittavassa vireessä, ei illan paremmasta joukkueesta jäänyt epäselvyyttä.

HPK:n päävalmentaja Juuso Niemisen mielestä numerot olivat ansaitut, vaikka peli ei ollut helppo.

– Pystyimme pelaamaan jämäkän pelin. Vastustajallakin oli hetkensä, mutta olimme varmaan tämän verran parempiakin. Pelimme selkäranka eli hyvä puolustaminen tuotti tänäänkin maalipaikkoja ja maaleja meille. Jonkin verran annamme vielä omalla kiekollisella pelillämme liikaa mahdollisuuksia vastustajalle, Nieminen sanoi.

 

HPK:n tehopelaaja oli tällä kertaa 170-senttinen taskuraketti Santtu Hakanen, joka pisteili toisessa erässä 2+1. Jokiset Jere ja Janne sekä Kristjan Kombe pääsivät myös hämeenlinnalaisista maalin makuun, ja Valtteri Suni kirjautti kaksi syöttöpistettä. Tuomas Aalto jatkoi HPK:n maalissa torjumalla 20 laukausta.

SaiPan ainokaisen laukoi 33 minuutin kohdalla Leevi Karjalainen, ennen kuin HPK aloitti 1–1-tilanteesta karkumatkansa.

HPK on liigassa kuudentena 31 pisteellä, kun alkusarja on 17 ottelun jälkeen puolivälissä.

Jos HPK U20:n otteluohjelmaa ei olisi korjattu seurojen keskinäisellä sopimuksella, se olisi jatkunutkin erikoisena. HPK:n piti kohdata TPS vieraissa jo lauantaina kello 12, mutta seurat sopivat otteluiden siirrosta niin, että Kerho pelaakin nyt kotona kello 16 ja joulukuun 1. päivä Turussa.

– Alkuperäinen ohjelma olisi ollut ihan katastrofi. Valmistautumisestamme olisi tullut erikoinen, jos olisimme pelanneet huomenna Turussa. Saimme vähän helpotusta ohjelmaan, Nieminen tokaisi. HäSa

Päivän lehti

24.1.2020