Urheilu

HPK:n nuoret saivat revanssin Lukosta – päävalmentaja iloitsi kolmannen erän noususta

HPK:n U20-joukkueen päävalmentaja Juuso Nieminen.

HPK:n U20-joukkue maksoi potut pottuina Lukolle Nuorten SM-liigassa.

Perjantaina Raumalla luvuin 4–1 nokkaansa Lukolta ottanut Kerho oli tällä kertaa se, joka poistui ottelun jälkeen pukusuojiin kolmen maalin voittajana.

Lauantaina HPK:n U20-joukkue voitti Lukon lukemin 5–2. HPK:n maalintekijöinä kunnostautuivat pian Slovakian nuorten maajoukkueen matkaan lähtevä Filip Krivosik, Kasperi Heinänen, Kristjan Kombe (1+1), Valtteri Suni ja Janne Jokinen. Jaakko Kuusisto ja Joonas Uimonen keräsivät kaksi syöttöpistettä.

Päävalmentaja Juuso Nieminen näki ottelun kaksijakoisena joukkueensa näkökulmasta.

– Aloitimme jämäkästi. Puolustimme ja hyökkäsimme hyvin ja saimme rytmitettyä peliä. Pelissä oli kuitenkin myös huonoja vaiheita huolimattoman kiekollisen pelaamisemme takia. Puskimme, kun olisi voinut kääntää alaspäin eikä yrittää kuljettaa vastustajasta läpi, Nieminen sanoi.

– Siitä huolimatta voitimme pelin ja saimme myös kenttäpeliä paremmaksi. Voiton avaimet löytyivät sieltä. On hyvä merkki, että pystyimme tsemppaamaan voittoon. Emme ole olleet aina yhtä sitkeitä, monta tällaista peliä on myös hävitty.

HPK siirtyi avauserässä 2–0 -johtoon, mutta Lukko onnistui kiipeämään tasoihin Liiga-vauhtiakin maistaneiden Jesse Ruotsin ja Mikko Petmanin ylivoimamaaleilla.

Ottelussa monet tuomiot kuumensivat tunteita HPK-leirissä.

– Saimme energiapiikin jäähyistä ja saimme fokuksen kuntoon vaikka vähän erikoisia jäähyjä tuli. Klousasimme pelinkin 4–2 -alivoimamaalilla, Nieminen huomautti.

HPK oli kovalla kuormituksella, kun joukkue lähti otteluun vain viidellä pakilla.

– Tämä on sitä aikaa kaudesta, kun kaikki vetävät aika väsyneinä. Se täytyy sanoa, että vaikka Lukko on sarjajumbo, he pelasivat todella hyvin molemmissa otteluissa meitä vastaan.

HPK:n nuoret kohtaavat seuraavassa ottelussaan Jokerit kotikentällään keskiviikkona. HäSa

Päivän lehti

13.7.2020