Urheilu

HPK:n nuoret toipui shokkialusta ja Jokerit kaatui – "Olen todella ylpeä joukkueesta"

Jokerit iski alle kolmeen minuuttiin kolme maalia, mutta HPK:n U20-joukkue tasoitti vielä samassa erässä – ja lopulta voitti 5–3.
Päävalmentaja Janne Sinkkonen ilahtui siitä, miten hänen miehistönsä nousi voittoon. Kuva: Tomi Vesaharju
Päävalmentaja Janne Sinkkonen ilahtui siitä, miten hänen miehistönsä nousi voittoon. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK:n ottelua Nuorten SM-liigassa Jokereita vastaan voi luonnehtia taisteluvoitoksi hyvällä syyllä. Jokerit antoi todellista shokkihoitoa HPK:n nuorille, kun jo ajassa 2.57 Jokerit oli siirtynyt kahden ylivoimamaalinkin turvin 3–0 -johtoon.

Päävalmentaja Janne Sinkkonen reagoi, otti aikalisän ja herätteli joukkuettaan vaihtamalla Tuomas Aallon Niko Heikkilään tolppien välissä. Lopulta HPK iski ottelun seuraavat viisi maalia ja voitti ottelun vieraskentällä 5–3 (3–3, 0–1, 0–1).

Kerhon nuorista maaliverkkoja pöllyttivät Kasperi Heinänen, Samppa Saarinen, Olli Maansaari ja ottelun kaksi viimeistä osumaa viimeistellyt Santtu Hakanen. Maalivahdin vaihdon jälkeen maalinsa puhtaana pitäneelle Heikkilälle kirjattiin 29 torjuntaa.

– En tiedä mitä siinä alussa oikein tapahtui. Ensimmäisessä vaihdossa oli huolimattomuutta kiekon kanssa ja heti soi omissa. Sitten otimme kaksi huolimatonta jäähyä ja alivoima sakkasi. Heikkilä oli loput pelistä loistava ja otti muutamia huipputorjuntoja, Sinkkonen niputti.

Sinkkonen sanoi olevansa ylpeä siitä, että joukkueen päät eivät painuneet vaikean alun jälkeen.

– Olen pirun tyytyväinen jätkiin. Sarjakakkonen vastassa vieraissa, meillä on kentällinen jätkiä sivussa, mutta pystyimme hoitamaan homman ja uskoimme asiaamme. Vaikka Jokerit painoi kolmannessa erässä päälle, puolustuspelissä oli rauha ja luotto, että emme enää tätä häviä, Sinkkonen kiitteli.

HPK on pystynyt kääntämään aiemminkin tiukkoja otteluita edukseen.

– Uskon, että se kertoo siitä, että joukkue on kasvanut. Välillä on ollut huolta, että mihin suuntaan tämä on menossa, mutta tietysti toivoo, että omakin työ – jota on vaikea itse arvioida – auttaisi mahdollistamaan tällaisia asioita.

HPK:n U20-joukkue on yhä Nuorten SM-liigassa viidentenä. Sen pelit jatkuvat lauantaina Porissa Ässiä vastaan jo kello 12.

– Huomenna on iso mittari taas Porissa. Bussi starttaa matkaan jo kello 6.30.

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic