Kiekko Urheilu

HPK:n nuoret viettivät 13 maalin viikonloppua – valmentaja Juuso Niemisen maajoukkuetauko menee myös Liigassa

Maalinteon tehottomuudesta kärsinyt HPK:n U20-joukkue vastasi haasteeseen 13 tehdyn maalin viikonlopulla ja kahdella voitolla.

HPK:n nuoret jatkoivat sunnuntaina SaiPaa vastaan siitä, mihin joukkue Ässiä vastaan lauantaina jäi.

Lauantaina Ässät kaatui maalikarkeloissa 8–6 – ja nyt oli SaiPan vuoro jäädä jalkoihin 5–3 -voitolla.

Sunnuntaina HPK:n maaleista vastasi Leevi Kannisto, Olli Maansaari (1+2), Valtteri Jeskanen, Jere Jokinen ja Janne Virtanen.

– Viime viikonloppuna oli erittäin suuria maalintekohaasteita. Siksi maalinteon tehokkuus oli teemamme tällä viikolla. Nyt sitä saatiin, kun teimme 13 maalia kahteen peliin, päävalmentaja Juuso Nieminen sanoo.

Maalien lisäksi Nieminen oli iloinen kahdesta voitosta. Vaikka ne tulivat lähtökohtaisesti joukkueita vastaan, jotka pitikin voittaa, se on olennainen osa kasvuprosessia.

SaiPaa vastaan HPK:lta oli poissa hyökkääjät Janne Jokinen ja Jaakko Kuusisto.

– Haastoin joukkuetta siitä, että on löydettävä keinot klaarata nämä pelit, jos haluamme kärkikahinoihin. Ässiä vastaan meillä oli todella jämäkkä alku ja johdimme nopeasti peliä 3–0, mutta kun vähän sinnepäin vetelimme, peli oli äkkiä 5–5. SaiPaa vastaan jänne pysyi kireämmällä ja olin tyytyväinen.

 

SaiPaa vastaan nähtiin ikävä tilanne kolmannessa erässä. SaiPan Taavi Heikkinen ajettiin suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta ajaessaan tarpeettomasti HPK:n Niklas Blombergia takaapäin pään seudulle.

– Olisiko taklaus tullut vähän takaa. Ikävää on, että alkukaudella meille on tullut 5-10 päätälliä alkukauteen, Nieminen sanoi.

Määrä kuulostaa hurjalta, kun mennään vasta marraskuussa. Nieminen on samaa mieltä.

Miksi näin on?

– Vauhti on kovaa, mutta on myös kokemattomuutta havainnoida, että joku voi tulla jostain. Tahallisia yrityksiä tuskin on ollut. Aina ei ole ihan kaikki valot päällä, kun on stressiä ja kiirettä joka paikkaan. Tämänikäiset treenaavat kovaa, pelaavat ja on rasitusta ja koulua.

 

HPK:n hyökkääjä Olli Maansaari nosti osakekurssiaan viikonloppuna iskemällä tehot 3+3 kahteen viikonlopun otteluun.

– Hän oli täysin erilainen mitä on ollut alkukaudella. Hän on yksi pelaaja, jolta tarvitaan tuollaisia juttuja. Hän on siinä vaiheessa uraa, että pikkuhiljaa pitäisi murtautua miesten peleihin. Valmentaja on tietysti tyytyväinen aina, jos on tarjolla lisää ratkaisuvoimaa, Nieminen sanoi.

 

HPK:n U20-joukkueella on edessään maajoukkuetauko ja seuraava peli on vasta 16. marraskuuta TUTO Hockeyta vastaan.

Niemiselle tauko ei ole tauko, vaan hän nousee myös HPK:n liigaedustusjoukkueen valmennukseen auttamaan päävalmentaja Antti Pennasen lähtiessä Leijonien matkaan.

– On mielenkiintoista itsellenikin, kun pääsee liigajoukkueen kanssa tekemään hommia. U20-joukkueen ohjelma on, että vedetään kolme tiukkaa treenipäivää ja otetaan neljän päivän breikki lätkästä, että saadaan ajatuksia välillä muuallekin. HäSa

 

Päivän lehti

18.1.2020