Kiekko Urheilu

HPK:n nuorille elintärkeä voitto ja nollapeli TPS:ää vastaan

Hämeenlinnalaiset korjasivat kurssinsa kreivin aikaan.
Sami Lukkari ja Joonas Uimonen pitivät TPS:n Niclas Nousiaisen pihdeissään. Kuva: Tomi Vesaharju

Synkästi Nuorten SM-liigan ylemmän jatkosarjan kolmella tappiolla aloittanut HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkue korjasi kurssiaan perjantai-iltana. HPK kukisti sarjan peräpään taistossa Turun Palloseuran 2–0 (1–0, 0–0, 1–0).

Maalinteko on ollut HPK:n nuorille viime aikoina vaikeaa. Ensimmäisissä neljässä jatkosarjaottelussaan joukkue on tehnyt vain seitsemän maalia. Puolustusvoitto lämmitti HPK:n TPS-taustaisen päävalmentajan Juuso Niemisen mieltä.

– Pelimme on ottanut isoja askeleita eteenpäin. Viime viikonlopun konttaus oli hyvä herätys. Olemme kehittyneet sen jälkeen myös isommassa kuvassa. Sitä on tällä viikolla työstettykin, Nieminen sanoi pelin jälkeen.

Voitto oli myös äärimmäisen tärkeä jatkosarjan viimeiseksi valahtaneelle HPK:lle. Vain sarjan viimeiseksi jäävä joukkue jää ilman pudotuspelipaikkaa, ja HPK sekä TPS ovat molemmat uhan alla.

– En ole sarjataulukkoa katsonut, mutta olihan se iso voitto. Kolmen tappion jälkeen aisti, ettei itseluottamus ole ollut korkealla, mutta luottamus omaa harjoittelua ja muuta yhteistä tekemistä kohtaan näkyi, Nieminen kertoi.

– Mitään flow-vaihetta ei tullut, mutta oli tyly peli meiltä.

 

HPK:n suurin sankari Ritariareenassa oli 27 kertaa torjunut Tuomas Aalto. 21 kiekkoa torjuneen TPS-vahti Santtu Toivomäen yllättivät ottelussa vain Leevi Kannisto ja Janne Jokinen.

Kannisto vei isännätä johtoon ylivoimalla vain kuusi sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa Joonas Uimosen löydettyä hänet avopaikalta takatolpalta. Jokinen taas iski pitkän HPK-pyörityksen ja oman kuljetuksensa päätteeksi helpottavan toisen maalin ajassa 54.38. Syöttöpisteet maaliin saivat Valtteri Suni ja Kristjan Kombe.

HPK jatkaa lauantaina vieraissa sarjakärki Lahden Pelicansia vastaan. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020