Urheilu

HPK:n nuorille kylmää kyytiä Lappeenrannan turnauksessa – "Olimme paikalla, muttemme läsnä"

HPK:n alle 20-vuotiaiden viikonlopun liigaturnaus Lappeenrannassa jatkui heikosti lauantaina. Perjantain avausottelussa KooKoolle jatkoajalla hävinnyt HPK ei ollut pelijalalla Mikkelin Jukureita vastaan. HPK:n kantaan 11:nneksi sarjataulukossa noussut Jukurit kaatoi hämeenlinnalaiset peräti 1–5 (1–2, 0–2, 0–1).

HPK:n päävalmentaja Juuso Niemisen mukaan valmistautuminen meni reisille ja ottelu alkoi sen mukaisesti. Ensimmäisen kolmen minuutin aikana Jukurit teki kaksi maalia.

– Olimme paikalla, muttemme läsnä. Vaihdoimme huonosti, mikä johti ensin maaliin. Parin minuutin päästä meillä oli kuusi äijää kentällä, mutta tuomari ei nähnyt. Seuraavasta väärästä vaihdosta otimme jäähyn. Se kertoi kaiken vireystilastamme tänään, Nieminen kertasi.

Ensimmäisen erän lopulla HPK hyödynsi kolmannen ylivoimansa, kun Valtteri Suni toimitti kiekon maaliin Santtu Hakasen ja Joonas Virtasen esityöstä. Toinen erä alkoi kuitenkin taas Kerho-jäähyllä, josta Jukurit rokotti.

Viimeinen niitti tuli päätöserän puolivälissä, kun savolaiset pelasivat kahden miehen ylivoimaa. Ottelun kolme viimeistä maalia iskenyt Heikki Huttunen viimeisteli kypärätemppunsa.

Jukureiden maalivahti Benjamin Kallio torjui 22 ja HPK:n Tuomas Aalto 28 kertaa. Pelillisesti Jukurit oli selvemmin niskan päällä, eikä Niemisen mukaan kesken ottelun ollut oikein mahdollisuutta kääntää illan kulkua.

Sunnuntaina HPK:lla on viikonlopun päätteeksi edessä iso haaste, sillä vastassa on vain yhden ottelun tällä kaudella hävinnyt Lahden Pelicans. Nieminen uskoo, että idänmatka on jo opettanut jotain, mikä voi kääntää sunnuntain koitoksen Kerholle.

– Peli oli tänään paska, mutta arvokas kokemus. Nuorten täytyy oppia asioita kantapään kautta. Saimme oppia siitä, millaista on olla reissussa, kun päivät ovat pitkiä ja täytyy odotella peliä hotellilla. Miten käyttää sen päivän ja edellisen illan ikään kuin normaalisti. Henkisen puolen juttuja nämä ovat, Nieminen totesi.

HPK:n nuorten joukkueen matkasta puuttuu Lappeenrannassa useita alkukauden avainpelaajia, kuten Liigaan nousseet Jaakko Kuusisto ja Valtteri Puustinen.

– Ei sitä nimetä, ketkä ovat ne seuraavat jätkät, jotka nousevat heidän paikoilleen, mutta tavallaan uusien pelaajien pitää nyt nostaa päätään. Vielä sitä ei ole tapahtunut, mutta mikään ei tapahdu sormia napsauttamalla, Nieminen paalutti. HäSa

Päivän lehti

19.1.2020