Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK:n nuorille voitto pitkän kaavan mukaan

Miska Ronkainen teki HPK:n maalin varsinaisella peliajalla. Kuva: Tomi Vesaharju
Miska Ronkainen teki HPK:n maalin varsinaisella peliajalla. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK:n alle 20-vuotiaiden jääkiekkojoukkue on saanut heti alkukaudesta harjoitella voittomaalikisojen koukeroita. Nuorten SM-liigan perjantain kotiavauksessaan Kerhon ja Jokereiden kamppailu huipentui rankkarikisaan ja samalla tavalla jatkettiin menoa lauantain kotikohtaamisessa Rauman Lukkoa vastaan. Pitemmän korren veti tällä kertaa HPK, joka oli parempi numeroin 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 0–0, 1–0).

Kerhon voittomaalin iski Kristjan Kombe kolmannessa laukojaparissa. Hämeenlinnalaisten maalin varsinaisella peliajalla iski puolestaan kolmosketjun laitahyökkääjä Miska Ronkainen (syöttäjät Jimi Rönkkönen ja Janne Jokinen).

HPK:n maalissa hyvän ottelun pelannut Tuomas Aalto torjui 25 kertaa. Aalto oli varmana myös voittomaalikisassa, jossa hän torjui kolme Lukon vetoa.

Lukon maalivahdille Tobias Ancickalle kirjattiin 32 torjuntaa. Raumalaisten maalin varsinaisella peliajalla teki David Routa.

 

HPK:lle tarjottiin voittoa useampaankin otteeseen. Monta hyvää maalipaikkaa joukkue kuitenkin möhli epätarkoilla laukauksillaan.

– Tänään oli vähän väsynyt peli. Roiskimme sinne ja tänne, ja tulos tuli pakottamalla. Voittomaalikisan yksi lisäpinna teki kuitenkin hyvää, ja tunnelmat pukukopissa ovat mukavammat kuin perjantain tappiopelin jälkeen.

– Avausviikon saaliina oli kuusi pinnaa kolmesta pelistä ja se on ihan kohtuullinen tulos. Tästä pitää kuitenkin pyrkiä koko ajan parantamaan, HPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen muistutti.

Kerho jatkaa pelejään pohjoisen kiertueella, jossa joukkue kohtaa perjantaina Oulussa Kärpät ja lauantaina Kuopiossa KalPan.