Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK:n nuorten hyvä peli tuottaa nyt voittoja – playoff-turvaväliä jo seitsemän pistettä

HPK U20 kukisti Pelicansin viiden minuutin ylivoimalla, mutta takit pysyivät lahtelaisten päällä.
Pelicansin Juuso Jämsen hätyytteli HPK:n Tuomas Aallon ja Pasi Palmumäen suojelemaa maalia. Kuva: Esko Tuovinen

Nuorten SM-liigassa näyttää HPK:n osalta tällä hetkellä jo hyvältä. Pallokerhon kaksikymppiset korjasivat viikonlopustaan kaksi voittoa ja ottivat lauantaina kovan päänahan liigan toisena olevasta Lahden Pelicansista tasaisen pelin jälkeen numeroin 4–1 (0–0, 1–0, 3–1).

Lauantain kotiottelu oli HPK:lta vahva esitys, jonka lopulta ratkaisi Kerhon ylivoima. Perjantainakin ylivoimamaalin juoninut kolmikko Niklas BlombergOtto LatvalaErkka Seppälä iski ensimmäisten erien ainoan maalin, jonka Blomberg ohjasi Latvalan lätystä.

Juuso Jämsen tasoitti puntit kolmannen erän alussa, mutta pian itse jäähyltä päästyään Seppälä ohjasi HPK:n seuraavan maalin Pasi Palmumäen syötöstä.

Ratkaisut tehtiin viimeisen kuuden minuutin aikana, kun Joona Lankinen kolasi Santtu Hakasen selästä laitaa vasten ulosajon arvoisesti. Viiden minuutin ylivoiman aikana Jere Jokinen niittasi 3–1 Seppälän ja Blombergin esityöstä ja Hakanen sinetöi voiton puttaamalla Leevi Kanniston syötön tyhjään maaliin. Lahtelaisvieraat eivät kuitenkaan järjestäneet perjantain liigapelin kaltaista show’ta ulosajosta seurauksineen ja jää pysyi puhtaana muun muassa pikkutakeista.

– Hyvä, ettei siinä käynyt Hakaselle mitään. Hän on hyvässä kunnossa ja olkapäät kestivät, HPK:n päävalmentaja Juuso Nieminen totesi ottelun jälkeen.

 

Nieminen ylisti joukkueensa tehokkuutta.

– Laukausmäärämme eivät ole nousseet, mutta niihin nähden teemme enemmän maaleja kuin aiemmin kaudella. Klassisesti nämä kevään tiukat pelit ratkeavat myös erikoistilanteisiin ja maalivahtipeliin, Nieminen tuumasi.

Pisteet 1+2 koonneen ykkössentteri Seppälän lisäksi Tuomas Aalto kunnostautui viikonlopun toisen voiton takeena. Aalto torjui HPK-maalilla 25 laukausta.

– Puolustuksemme on viime peleissä antanut maalivahdille mahdollisuuden onnistua ja Aalto on sen käyttänyt, Nieminen sanoi.

 

Lauantaina HPK nousi Tapparan ohi sarjan kahdeksanneksi ja eroa putoajaan on jo seitsemän pistettä. Nieminen näkee joukkueen tilanteen helpottaneen henkisesti ja pelillisesti.

– Saimme kaksi ehjää peliä tänä viikonloppuna. Olimme tänäänkin valmiina aloittamaan nollasta uuden ottelun. Se lämmittää nyt. Jatkoimme hyvää pelaamista ja olimme kärsivällisiä tasatilanteessa, Nieminen kertasi.

Kokoonpanon kanssa HPK:lla on silti tuskia. Runkohyökkääjät Olli Maansaari ja Kasperi Heinänen ovat pitkään sivussa loukkaantumisten takia.

– He ovat varmaan reilun kuukauden vielä pois. Varmasti nämä ottelut antoivat uskoa yhdessä tekemiseen, kun sairaslista on pitkä, Nieminen arveli.

Ensi viikolla Nuorten SM-liigassa vietetään maaottelutaukoa. Siitä, jatkavatko Latvala ja Seppälä tämän jälkeen edustuksen vai nuorten matkassa, ei ole vielä selvyyttä. HäSa