Kiekko Urheilu

HPK:n nuorten kausi vauhtiin TPS:n vieraana – Ensimmäinen kotiottelu vuorossa perjantaina

Janne Sinkkonen (vas.) luotsaa tällä kaudella Nuorten SM-liigassa pelaavaa HPK:n joukkuetta. Kuva: tommi uusi-kilponen
Janne Sinkkonen (vas.) luotsaa tällä kaudella Nuorten SM-liigassa pelaavaa HPK:n joukkuetta. Kuva: tommi uusi-kilponen

HPK aloittaa jääkiekon Nuorten SM-liigan väännöt keskiviikkona kohtaamalla Turussa TPS:n. Ensimmäisen kotiottelunsa Kerho pelaa 18 joukkueen alkusarjassa perjantaina, kun Pohjantähti-areenaan saapuu Jokerit. Ottelu alkaa kello 19.

HPK:n joukkueen uusi päävalmentaja Janne Sinkkonen johtaa nälkäistä joukkuetta, jonka ensimmäinen tavoite on selvitä kymmenen sakkiin 34 ottelun jälkeen.

– Alkusarja päättyy joulukuun 14. päivänä ja sen jälkeen alkavat taas uudet väännöt. Eli askel kerrallaan edetään tälläkin kaudella. Alkukaudesta emme varmaan ole vielä sarjan kärkijoukkueita, mutta tavoitteena on mennä hyvää vauhtia eteenpäin, Sinkkonen suunnittelee.

 

Sinkkonen on saanut tehdä rauhassa töitä joukkueensa kanssa. Miehen pesti Kerhossa alkoi jo keväällä.

– Se oli hyvä juttu, sillä nyt on ollut ainakin riittävästi aikaa tutustua joukkueeseen. Meillä on kehityskelpoinen joukkue, joka ei ainakaan heti kaadu miespulaan. Meillä on nimittäin ringissä viisi ketjullista ynnä yksi mies hyökkääjiä, kymmenen pakkia ja kolme veskaria, Sinkkonen kertoo.

Kerhon U20-joukkue koostuu tällä kaudella vuosina 1999–2001 syntyneistä pelaajista.

– Yhteinen sävel Liigajoukkueen valmennuksen kanssa on taas avainasemassa. Tavoitteenamme on kehittää pelaajiamme mahdollisimman hyvin, päävalmentaja Sinkkonen pohtii.

Viime kaudella HPK ylsi Nuorten SM-liigassa puolivälieriin saakka. Jatkosta Kerhon pudotti Kärpät, joka oli parempi voitoin 3–0.

Runkosarjassa Kerho oli kahdeksas ja voitti villi kortti -kierroksella Tapparan voitoin 2–1. HäSa

Päivän lehti

17.2.2020