Kiekko Urheilu

HPK:n nuorten kiri jäi vajaaksi

Jaakko Kuusisto oli neljällä pisteellään HPK:n johtaja Jokerit-ottelun takaa-ajossa. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkueella oli tuskainen keskiviikkoilta Helsingin Jokereita vastaan Nuorten SM-liigassa. KHL-seuran junioriosasto paineli reilun kymmenen peliminuutin aikana toisen ja kolmannen erän taitteessa neljän maalin karkumatkalle, mikä oli HPK:lle liikaa.

Hämeenlinnalaiset kehittivät päätöserässä kunniallisen kirin, mutta loppulukemat kirjattiin Jokereille 5–6 (1–2, 1–3, 3–1). HPK:n hallitseman toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla päästetyt kolme maalia olivat liikaa.

– Valot eivät aina pysy päällä. Peli oli meidän hallussamme toisen ja kolmannen erän. Vastustaja oli tehokas. Tällaisia pelejä on meillä ollut monta, mutta uskotaan, että nämä alkavat kääntyä meille, totesi HPK-luotsi Juuso Nieminen.

Nieminen ei kuitenkeen jossitellut tulosta, vaikka HPK nousi hallinnallaan maalin päähän.

– Olen tyytyväinen tähän kiriin. Päät eivät pudonneet 2–6-tilanteessa ja vedimme loppuun asti. Kun jaksaa uskoa ja paketti pysyy kasassa, siitä voi saada palkinnon joskus myöhemmin.

 

HPK:n tehomiehiä ottelussa olivat ykkösketjun laidoilla pelanneet Jaakko Kuusisto ja Kristian Kombe. Kuusisto teki kolmannen erän kirivaiheessa kaksi maalia ja Kombe syötti kaksi. Kaksikon tehot olivat lopulta 2+2 ja 1+2.

Myös Jere Jokinen ja Joonas Uimonen onnistuivat maalinteossa, ja Aleksi Särkisilta sai kaksi syöttöpistettä. HPK:n maalissa pelasi Tuomas Aalto.

Jokerit oli kaiken kaikkiaan ottelussa tehokkaampi. Laukaukset maalia kohti kirjattiin HPK:lle 40–27.

Vierailta useampaan tehopinnaan ylsivät Atte Kauppinen (2+2), Jere Henriksson (1+2), Joel Määttä (1+2) ja Valtteri Ojantakanen (2+0).

HPK varmisti jo viime viikonloppuna paikkansa ylempään jatkosarjaan, mutta alkusarjojen pisteet ovat tärkeitä jatkossakin. Liigassa kahdeksantena oleva HPK hakee pottiinsa täydennystä vielä viikonloppuna kahdessa ottelussa.

Jokereiden kohtalona sen sijaan on hakea viimeistä pudotuspelipaikkaa alemmasta jatkosarjasta. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020