Kiekko Urheilu

HPK:n nuorten puolivälieräavaus päättyi farssimaisesti

Runkosarjavoittaja Kärpät otti sarjajohdon päätöserän ylivoimallaan.
Kärppien Aku Räty ja HPK:n Jaakko Kuusisto kohtaavat puolivälieräsarjassa uudelleen lauantaina Ritariareenassa. Kuva: Riku Hasari
Kärppien Aku Räty ja HPK:n Jaakko Kuusisto kohtaavat puolivälieräsarjassa uudelleen lauantaina Ritariareenassa. Kuva: Riku Hasari

Nuorten SM-liigan ensimmäisestä puolivälierästä jäi HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkueelle paha maku. Neljännesvälieristä vauhtia hakenut HPK haastoi runkosarjavoittaja Oulun Kärppiä kaksi erää tiukasti, mutta parempi joukkue vei lopulta voiton maalein 6–1 (1–1, 1–0, 4–0).

Kärpät ratkaisi ottelun ylivoimalla, jonka se sai halvalla. Joonas Uimonen purki HPK-maalin takana kiekon suoraan Ville Heikkalan kasvoihin ja joutui istumaan tuplakakkosta korkeasta mailasta. HPK-päävalmentaja Juuso Nieminen oli rynnätä kentälle selvittämään välejä tuomariston kanssa.

– Meillä oli vähän näkemyseroja siitä tuomarien kanssa, mutta otteluvalvoja oli samaa mieltä kanssani pelin jälkeen. Tällaisia käy, mutta se oli aika raskas tuomio meille. Vastustaja pelasi hyvää ylivoimaa, Nieminen totesi.

 

Kärppien huippulupaus Eetu Päkkilä iski ensimmäisen ylivoimamaalin vain 13 sekunnin pakkopelin jälkeen, ja hetken kuluttua HPK:n tilannetta synkensi Kristjan Komben huitomisjäähy. Toinen oululaisten superlupaus Aatu Räty rokotti, kun Kärpät oli pelannut 5–3-ylivoimaa 11 sekuntia. Minuutin päästä Räty teki joukkueen kolmannen ylivoimamaalin.

HPK:n Miska Ronkainen tienasi lopussa vielä pelirangaistuksen huitomisesta, ja Julius Hermonen iski kotijoukkueelle loppunumerot.

HPK:n ainoan maalin teki B-junioreista kaivettu Tomi Palo, joka hyödynsi päätykiekosta seuranneen avopaikan neljän minuutin pelin jälkeen. Tuomas Aalto oli Kerhon maalilla vahdeista työllistetympi 28 torjunnallaan.

Niemisen mielestä altavastaaja pelasi haluamaansa peliä kaksi erää, kunnes jäähyt sotkivat pelin kolmannessa.

– Ensimmäinen ja toinen erä olivat meiltä hyviä. Lopussa meidän piti ottaa alivoimalla riskejä ja he pääsivät sitten rokottamaan. Meillä oli omat keinomme Kärppiä vastaan, ja huomasimme, että ne toimivat. Ehkä löydämme vielä lisää seuraavaan otteluun.

 

HPK sai neljännesvälieriin vahvistusta liigajoukkueen Erkka Seppälästä, Otto Latvalasta, Roope Laavaisesta ja viimeiseen otteluun Filip Krivoíkista, mutta nelikko ei matkannut Ouluun. Sen sijaan suomalaiset edustivat Lempäälän Kisaa Mestiksen runkosarjan ratkaisukierroksella.

– Tämä oli meillä tiedossa jo viime viikolla. Toki näin hyvistä pelaajista olisi hyötyä, mutta nyt tuli taas mahdollisuus muille. Playoffeissa pystyy vaikuttamaan tulokseen tiiviillä joukkuepelaamisellakin, Nieminen muistutti.

Kolmesta voitosta katkeavan puolivälieräsarjan toinen osa pelataan Rinkelinmäellä lauantaina, ja joukkueet palaavat Raksilaan sunnuntaina. HäSa