Urheilu

HPK:n pelit kuullaan edelleen eetterissä

Perinteen katkeaminen oli kuitenkin lähellä.
Radiossa kuullaan lähetykset kahden edelliskauden tapaan kaikista kotiotteluista ja pudotuspeleissä myös vierasotteluista. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnalainen viestintäyritys Mediapaulit oy tuottaa suorat lähetykset Radio City Hämeenlinnalle HPK:n otteluista Liiga-kaudella 2018–19. Pelitapahtumat välittää vastaanottimiin aiemmilta kausilta tuttu, noin 200 liigaottelua televisiossa ja radiossa selostanut Pauli Salokangas.

– Neutraalia selostusta on tälläkään kaudella turha odottaa. Kyllä paikallisradiossa saa ja pitääkin vetää pikkuisen kotiinpäin. Kerho on meidän hämeenlinnalaisten oma juttu, Salokangas muistuttaa.

Radiossa kuullaan lähetykset kahden edelliskauden tapaan kaikista kotiotteluista ja pudotuspeleissä myös vierasotteluista. Salokankaan mukaan liippasi kuitenkin läheltä, ettei tänä syksynä enää olisi kuultu edes kotipelilähetyksiä.

– Hämeenlinna on kiekkokaupunki henkeen ja vereen, joten perinteen katkeaminen olisi ollut suorastaan häpeällistä.

Kerhon kannattajille tärkeiden, paikallisradiossa lähes 30 vuoden ajan kuultujen kiekkolähetysten jatkumisen turvaavat yhteistyökumppanit, jotka Salokangas itse hankki.

– Yhteistyökumppaneille on lausuttava suurkiitos, että lähetysten jatko saatiin järjestymään nopealla aikataululla, Salokangas sanoo.

Alkavalla kaudella lähetyksiin tuodaan uutena elementtinä HPK:n pelaajan tai valmentajan ennakkohaastattelu. Ilta päättyy tuttuun tapaan valmentajien kommentteihin pressitilaisuudesta.

Lähetykset kuuluvat Radio City Hämeenlinnan taajuudella 88,9 MHz sekä netissä esimerkiksi Radiot.fi-sivustolla.

Mediapaulit oy vastaa lähetysten tuottamisesta ja toteutuksesta itsenäisesti. Radio City Hämeenlinnan luvan omistava Alueradiot Sastamala oy tarjoaa alustan lähetyksille, mutta kanava ei osallistu lähetysten tai mainoskampanjan toteuttamiseen.