Kiekko Urheilu

HPK:n Petteri Nikkilä sai kipinää tulevaan Leijonista – "Paljon motivaatiota sai matkaan"

Suomi vei Ruotsi-ottelun nimiinsä isänpäivän kunniaksi kotiturnauksessaan. Debyytin Leijonissa tehnyt HPK-pakki Petteri Nikkilä arvioi esiintymisensä onnistuneeksi.
Petteri Nikkilä esiintyi edukseen Leijonissa Helsingin EHT-turnauksessa. Kuva: Matti Raivio
Petteri Nikkilä esiintyi edukseen Leijonissa Helsingin EHT-turnauksessa. Kuva: Matti Raivio

Päävalmentaja Jukka Jalosen luotsaama leijonalauma päätti Helsingin EHT-turnauksen voittoon Ruotsista isänpäiväsunnuntaina lukemin 2–1. Voitto riitti Suomelle sijoittumaan kotiturnauksessaan toiseksi Tshekin jälkeen.

Suomen maaleista vastasivat sunnuntaina Mikko Lehtonen ja Miro Aaltonen. Tolppien välissä Harri Säteri joutui venymään kiekon tielle Ruotsia vastaan 40 kertaa.

Turnauksessa ensipiirtonsa jäähän Leijona-paidassa piirrellyt Petteri Nikkilä näki ottelun monivaiheisena.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, saimme luotua paljon painetta. Toisessa erässä kuitenkin hieman lipsui ja kolmannessa erässä sitten taisteltiin voitto, Nikkilä luonnehti ottelun jälkeen.

Lue lisää: Petteri Sihvoselta hurja väite Leijonista – ”Koko kiekkoilevan maailman johtava pelikirja monipuolisuudessaan

 

Nikkilälle ensikosketus Leijona-paidassa jätti hyvän maun kielelle. Hän näki turnauksen omalta osaltaan nousujohteisena, vaikka taso oli tasaisen hyvä halki turnauksen.

– Koko ajan oma pelaaminen parani ja Ruotsi-peli oli mielestäni minulta paras ottelu. Täällä tulee nopeasti tilanteet eteen ja on pidettävä pää jatkuvasti hereillä. Koen kuitenkin, että parantamisen varaa vielä löytyy, jos kutsu käy tuleviin turnauksiin, Nikkilä arvioi.

Valmennusjohdon kattavan palautteen Nikkilä kertoo saavansa ensi viikolla.

– Jukka (Jalonen) soittelee ensi viikon aikana. Positiivista viestiä kuitenkin tuli jo hieman turnauksen aikana. Pystyin pelaamaan omilla vahvuuksilla – simppelillä pelin avaamisella ja puolustamisella.

 

Kokemus Leijona-paidassa jää HPK-kasvatin mieleen ikimuistoisena.

Nikkilä kokee, että turnaus antaa kipinää myös tulevaisuuteen. Nyt on konkreettisesti nähty, että oma taso riittää kansainvälisiinkin peleihin.

– Oli kyllä hienoa. Tästä saa pientä uutta ärsykettä ja se tekee hyvää. Paljon motivaatiota sai matkaan ja toivottavasti pääsisi jatkossakin Leijonien mukaan. Näissä peleissä on vastassa tietysti kovempia vastustajia, mutta ympärilläkin on tietysti kovempia pelaajia – yhtään HPK:ta väheksymättä, Nikkilä paketoi.

Nikkilä parityöskenteli puolustajana esimerkiksi Juuso Hietasen, Veli-Matti Vittasmäen ja Ville Pokan kanssa. Kaksi ensimmäistä peliä hän pelasi oikeana puolustajana, mutta Ruotsia vastaan hän pelasi vasemmalla puolella.

– Ei siinä muuten oikein paljon muutu, mutta oikealta koen, että saan luotua parempia tilanteita. Ei siinä kuitenkaan suuria eroja minusta ole.

 

Nikkilä piti siirtymistä Leijonien pelitapaan luontevana. Jukka Jalosen valmennustiimissä on tunnetusti mukana myös HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen, joka vastaa Leijonissa mm. alivoimapelaamisesta.

– Alivoimat pelataan aika samalla tavalla kuin Hämeenlinnassa. Kaiken kaikkiaan ei ollut ollenkaan paha hypätä mukaan, vaikka tietysti tilanteet tällä tasolla tulevat nopeasti.

EHT-kiertue jatkuu 12.-15. joulukuuta Venäjällä. HäSa