fbpx
Kiekko Urheilu

HPK:n puhti riitti enää pisteeseen – Kannisen aivotärähdys jakoi mielipiteitä

Aivotärähdyksen saanut Henri Kanninen Kerhon seuraava menetys.
Pitkään lukua jäänpinnassa ottanut Henri Kanninen talutettiin Olli Vainion taklauksen jälkeen vaihtoaitioon. Kuva: Ossi Ahola
Pitkään lukua jäänpinnassa ottanut Henri Kanninen talutettiin Olli Vainion taklauksen jälkeen vaihtoaitioon. Kuva: Ossi Ahola

Hämeenlinnan Pallokerho joutui venymään jaksamiskykynsä äärirajoille taistellessaan kolmannessa ottelussaan tällä viikolla jääkiekon Liigan suorasta puolivälieräpaikasta. Lauantain ottelu Tampereen Ilveksen vieraana kesti melkein täydet 65 minuuttia, ja lopulta kaukalosta voittajana poistui 6500-päisen kotiyleisön edessä Ilves.

Vaiheikkaassa ottelussa nähtiin vain kolme maalia, joista yksi jatkoajalla. 2–1-ratkaisun iski kolmella kolmea vastaan, ajassa 64.31 Eemeli Suomi.

Toinen tamperelaisten sankari oli nuori tshekkimaalivahti Lukas Dostal, joka oli lahjoittaa kolmannessa erässä HPK:n Miro Ruokoselle johtomaalin harhasyötöllään. 24 kertaa torjuneen Dostalin ohitti kuitenkin vain Jere Innala ensimmäisessä erässä.

Innala iski irtokiekon maaliin Markus Niemeläisen erinomaisen nousun jälkeen, ja tuomaristo kävi varmistamassa laillisuuden tilannehuoneesta maalivahdin estämisen varalta.

Varsinaisen peliajan jälkimmäisen maalin teki Ilveksen täysin hallitseman toisen erän alkupuolella myös aivan maalin edestä huonosti puolustettu Panu Mieho.

Ottelun maalit ja parhaat maalipaikat

 

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen näki joukkueensa taistelussa paljon hyvää. Lukuun ottamatta toista erää, Kerholla oli kaikki edellytykset ottaa viikon kolmas täysi pistepotti.

– Tämä oli kova kamppailupeli. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä ja kolmanteen saimme vielä kaivettua viimeiset voimamme. Pelaajat kyllä taistelivat sillä, mitä löytyi. Se, että meillä oli kaksi kovaa peliä alla, vaikutti vähän kiekolliseen peliimme, Pennanen arvioi.

Jatkoaikapeli merkitsi sitä, että Ilves menetti viimeisen oljenkortensa kuuden parhaan joukkoon ja suoraan puolivälieriin. HPK:lle pistemenetys puolestaan saattoi maksaa vastaavan saavutuksen. Vaikka Tappara kaatuisi ensi torstaina, HPK:n kohtalo on vähemmän pelanneiden HIFK:n ja Lukon käsissä.

– Se on helppo tilanne sinänsä, että meidän pitää vain pelata yksi peli ja voittaa. Kunhan teemme hyvän suorituksen ja olemme playoffeissa parhaimmillamme. Pelaamme nytkin hyvin parhaimmillamme, totesi luottavainen Pennanen.

 

Ottelun ikävin tilanne nähtiin ajassa 28.51. Kiekoton Ilves-puolustaja Olli Vainio ei lähtenyt väistämään kuolleesta kulmasta karvannutta HPK:n Henri Kannista, vaan vei vartalotaklauksensa loppuun. Vainion taklaus osui kuitenkin olkapää edellä suoraan Kannista päähän, ja Kerho-hyökkääjä raahattiin pukuhuoneeseen lepäämään.

Vainio sai tilanteesta kahden minuutin jäähyn estämisestä. Pennanen piti tuomiota vähäisenä, muttei lähtenyt valittamaan tuomaritoiminnasta.

– Tällainen oli nyt pelin henki. Tietenkin mietityttää vähän, että siitä selviää kakkosella, kun meillä pelaaja makaa tuolla pahan aivotärähdyksen saaneena, Pennanen huomautti.

– No se osui kyllä päähän, Pennanen tokaisi tilanteen videolta nähtyään.

Henri Kannisen loukkaantuminen

 

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivellä oli hyvin eroava näkemys tapahtumista.

– He törmäsivät vahingossa (vartalo vartaloa vasten). Ei siitä voi puhua päähän kohdistuneena taklauksena. Päähän kohdistunut taklaus on, jos vetää toista päähän näin. Tässä pelissä ei ollut mitään rumaa, Kivi sanoi tilannetta elekielellä kuvaillen.

Jokseenkin salliva tuomarilinja näyttäytyi Kannisen loukkaantumisen kohdalla irvokkaimmillaan, mutta tämän jälkeen jäähyjä jaettiin lähes ainoastaan pakosta. Toistamiseen Ilves-pelaaja käytännössä selvisi kakkosella, kun Matt Generous ajoi juuri loukkaantumisesta toipuneen Niclas Luceniuksen pää edellä Ilves-maalin tolppaan.

Vaikka HPK on saanut viime aikoina iloisia paluu-uutisia, sillä on runkosarjan viimeisen viikon alkaessa sairastuvalla jälleen neljä pelaajaa: Kanninen, Philippe Cornet ja Emil Larmi sekä pitkäaikaispotilas Janne Lahti. HäSa

Kommentti: Hämeen parasta kiekkoa

Tampereella nähtiin nautinnollista lätkää.

Jo edellisestä HPK:n ja Ilveksen kohtaamisesta Rinkelinmäellä taisin kirjoittaa, että nämä kaksi joukkuetta pelaavat hyvin samankaltaisesti. Se linjaukseni pätee yhä. Kun Ilves ja HPK lyövät päitään yhteen, kyseessä on pelitavallisesti puolin ja toisin jalostunut versio Meidän pelistä.

Odotin, ja odotin, että joko Ilveksen tai HPK:n paketti hajoaisi jossain kohtaan 60 minuutin mittaan – mutta ei hajonnut.

Jos Antti Pennasella näyttäisikin olevan joitakin joukkueita vastaan oman pelitavan kokeelliset variaatiot käytössään, Ilvestä vastaan se ei ole mahdollista. Kerho ja Ilves pelaavat päittäin pelatessaan säntillisesti siinä mielessä Total Hockey’ta, että pelataan koko ajan reagoiden mitä nähdään, ei koskaan, mitä ei nähdä. Siirto vastustajan siirrosta – ja päinvastoin.

Tämän pelin laadun arvoa nosti se, miten kovassa ja tiukassa paikassa kumpikin joukkue onnistui lyömään liki parastaan pöytään suhteessa vastustajaan. Sanoisin, että meni varsin oikein, kun kumpikaan osapuoli ei napannut pelistä täyttä pistepottia.

Petteri Sihvonen

Menot