Urheilu

HPK:n tehohyökkääjä Niclas Lucenius loukkaantuneiden listalle – tutkimukset jatkuvat

HPK:n loukkaantuneiden lista sai jälleen lisätäytettä – tällä kertaa Niclas Luceniuksesta.
Niclas Luceniuksen poissaolon pituus selviää tarkemmin vasta myöhemmin. Kuvaaja: Tomi Vesaharju
Niclas Luceniuksen poissaolon pituus selviää tarkemmin vasta myöhemmin. Kuvaaja: Tomi Vesaharju

HPK tiedotti maanantai-iltana, että Niclas Lucenius liittyy loukkaantuneiden listalle. Lucenius koki kovia lauantain KooKoo-ottelussa, jossa löydöksi siirtomarkkinoilta osoittautunut hyökkääjä vastaanotti Martin Bergerin polvitaklauksen.

Lucenius pelasi tilanteen jälkeen vielä yhden vaihdon, kunnes linkutti takaisin vaihtopenkille. HPK:n tiedotteen mukaan maanantaina magneettikuvissa käyneen Luceniuksen osalta tutkimukset jatkuvat edelleen. Tarkkaa arviota poissaolon pituudesta ei HPK:lla vielä ole antaa.

HPK:lta on yhä sivussa myös Emil Larmi, Philippe Cornet ja Janne Lahti. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen arvioi Larmin poissaolon kestävän vielä ”viikkoja”. Cornet’n odotetaan toipuvan pudotuspeleihin ja Lahti on sivussa toistaiseksi.

Lisäksi Pennanen kertoi, että KooKoo-ottelussa selästä taklaamisesta rangaistun Janne Tavin tilanne on edennyt kurinpitokäsitelyyn – ja luvassa on pelikieltoa vähintään yhden ottelun verran.

 

Kun kokoonpanomurheista kärsinyt Kerho menettää TPS-ottelusta vielä Tavin ja Luceniuksen, on selvää, että nyt ei jalkeilla olevan miehistön puitteissa enää leikata ylimääräisestä läskistä – vaan pikemminkin jo lihaksesta tai jopa luusta.

Jo KooKoo-otteluun odotettu puolustaja Miro Karjalainen on sen sijaan toipunut pelikuntoon.

Erkka Seppälä ja Kristjan Kombe nousevat hyökkäykseen, Pennanen sanoi.

 

HPK:lla on jäljellä runkosarjaa neljä ottelua. Tiistaina joukkue kohtaa Ritariareenassa TPS:n, joka on Liigassa toisena.

– Se on asia, mikä pitää vain hyväksyä. Sille ei ajatuksissa halua antaa liikaa arvoa, vaan keskittyä auttaa käytettävissä olevia pelaajia saamaan aikaan hyviä suorituksia, Pennanen muotoili.

– Nämä voi myös nähdä mahdollisuutena. Tämä voi tiivistää meitä, sillä kaikki tietävät, että esimerkiksi TPS:ää vastaan on pelattava hyvin, että voimme voittaa. Ei voi mennä kenenkään selän taakse piiloon.

 

Kerhoon täksi kaudeksi hankittu puolustajaslovakkivahvistus Jan Brejcak on jäänyt viime otteluissa joko kokonaan ulos kokoonpanosta tai jäänyt lähes olemattomalle jääajalle.

Miksi?

– Hän on loistava tyyppi, hyvä urheilija ja kova joukkuepelaaja. Emme ole pystyneet auttamaan häntä tarpeeksi pelissä, siinä on jääty piippuun ja se näkyy joskus isoina virheinä. Myös plusmiinus-tilastoista voi nähdä syitä miksi hän ei ole pelannut. Sen takia hän on jäänyt pienemmälle peliajalle, Pennanen vastasi.

 

HPK on tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemäntenä ja suoran pudotuspelipaikan eteen hämeenlinnalaisten on tehtävä täysi päivätyö. Runkosarjan lopun sarjaohjelma on vaikea, kun joukkue kohtaa TPS:n, HIFK:n, Ilveksen ja runkosarjan päätösottelussa Tapparan.

– Peliä pitää saada paremmaksi, jos siinä onnistumme, uskon että tästäkin tulee hyvä viikko. Aika näyttää sitten kuinka paljon pisteitä saamme, Pennanen sanoi.

– Tietysti kilpailu on aina mukana urheilussa, mutta tuloksen roolia ei saa nostaa liian isoksi vaan keskittyä siihen, että saamme oman suorituksemme mahdollisimman hyväksi. HäSa