fbpx
Urheilu Hämeenlinna

Tuomariin törmänneelle HPK:n hyökkääjä Tommi Tikalle neljän ottelun pelikielto

HPK:n Tommi Tikka huilaa neljä seuraavaa ottelua. Kuva: Tomi Vesaharju / HäSa
HPK:n Tommi Tikka huilaa neljä seuraavaa ottelua. Kuva: Tomi Vesaharju / HäSa

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt HPK:n Tommi Tikalle neljän ottelun pelikiellon. Tikka törmäsi ottelun toiseen päätuomariin perjantaina Oulussa Kärppiä vastaan pelatun ottelun tuoksinnassa. Tikka ei saanut tilanteesta rangaistusta.

Tikka on ollut väliaikaisessa pelikiellossa jo lauantain ottelussa Kärppiä vastaan.

Kurinpitodelegaation mukaan tilanteesta olisi pitänyt määrätä ottelurangaistus erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta. Kurinpitopäätöksessä asiaa perustellaan myös vaarallisena tekona, jonka kohteena on tuomari ja sillä, että Tikka näkee tuomarin, mutta osuu tarkoituksellisesti tai tuottamuksellisesti tuomariin takaapäin.

Kurinpitodelegaation päätöksessä huomioidaan myös, että “tilannetta edeltää Tikan saama kahden minuutin jäähy, jota Tikka protestoi voimakkaasti” ja että “Tikka kampittaa tuomarin 12 sekuntia jäähynsä päättymisen jälkeen.”

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että erotuomarit ovat osa jääkiekko-ottelua ja samanaikaisesti jäällä pelaajien kanssa. Pelaajien tulee kunnioittaa erotuomareiden koskemattomuutta. Jääkiekon uudistetussa sääntökirjassa koskemattomuus on huomioitu siten, että tarkoitukselliset kontaktit on sanktioitu pelikielloin, kurinpitotiedotteessa kirjoitetaan.

Tikka on sivussa HPK:n kolmesta seuraavasta ottelusta 22. lokakuuta SaiPaa vastaan, 23. lokakuuta TPS:ää vastaan ja 29. lokakuuta Pelicansia vastaan.

Menot