Urheilu

HPK:n U20-joukkueella kauden ensimmäinen kotipeli perjantaina – "Joukkueessa on kasvupotentiaalia"

Kautensa voitokkaasti avannut HPK:n U20-joukkue pelaa ensimmäisen kotiottelunsa perjantaina Ritariareenalla JYPiä vastaan.
HPK:n Juuso Nieminen näkee U20-joukkueessa paljon potentiaalia.

HPK:n U20-joukkue on kokenut paljon muutoksia täksi kaudeksi. Joukkue on muuttunut ja yksittäisistä asioista kenties näkyvin muutos on tapahtunut penkin takana. Menestyksellä U20-joukkuetta luotsannut Matti Tiilikainen siirtyi Saksaan ja päävalmentajan natsat ovat nyt Juuso Niemisellä.

Nieminen on valmentanut aiemmin urallaan mm. TPS:n A-junioreita ja ollut toiminut alle 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana kaudella 2016-17, jolloin Suomi nappasi MM-hopeaa.

Turkulainen Nieminen sanoo sopeutuneensa Kanta-Hämeeseen hyvin, samaten uuteen seuraansa.

– Joukkueessa vaihtuvuus on ollut suurta, ehkä reilu puolet on vaihtunut verrattuna viime kauteen. Mutta joukkueessa on hyviä aihioita ja hyviä pelaajia, Nieminen kommentoi.

HPK:n U20-joukkueen on totuttu viime vuosina menestyvän, mutta Jokainen kausi on kuitenkin erilainen ja jokainen joukkue kirjoittaa oman tarinansa.

– Näen joukkueessa kasvupotentiaalia. Jos puhutaan tästä kaudesta, tällä joukkueella on mahdollisuus pärjätä keväällä. Tietysti prosessi on vasta alussa ja pelaajien on otettava askeleita eteenpäin.

 

Nieminen kokee, että yksi tärkeimpiä asioita on, että uusi joukkue oppii tuntemaan uuden valmentajan ja uusi valmentaja uuden joukkueensa.

– Varmaan siellä mietitään, että muuttuuko se Nieminen nyt kun kausi alkaa ja millainen olen pelien aikana. Alussa prosessi vie aikaa, että puhumme pelistä samalla kielellä jotta päivä päivältä tekeminen kehittyy, Nieminen avaa.

Nieminen kertoo ottaneensa sivun pelikirjaansa koripallomaailmasta, mies miestä vastaan ylhäältä puolustamisesta.

– Tällä hetkellä olemme eniten työstäneet puolustuspelaamista, että saamme vastustajalta tilaa ja aikaa pois. Vaikka yritämme paineistaa vastustajaa neljällä, jopa viidellä pelaajalla, se ei tarkoita sitä että juoksisimme päättömänä ympäri kenttää, Nieminen sanoo.

– Pakkien pitää tukea hyökkäyksiä tiiviisti, että voidaan paineistaa esimerkiksi laituria. Siitä tullaan hyökkäyspeliin. Ajattelen niin, että pitää tietysti olla nopeita vaihtoehtoja että päästään ylivoimahyökkäyksiin ja päästään nopeasti kääntämään riistoista.

Peliä Nieminen ei kuitenkaan halua pakottaa.

– Jos tie on tukossa, pitää päästä alta pois. Joskus se tapahtuu hidastamalla, välillä alakautta syöttämällä. Viisikon on oltava kimpassa. Mitä ahtaampi tila, sitä lähempänä on oltava kahden pelaajan tuki.

 

HPK:n U20-joukkue avasi kautensa Nuorten SM-liigassa keskiviikkona voitokkaasti. Valtteri Puustisen ylivoimamaalilla ja Sami Lukkarin osumalla Jukurit kaatui vieraissa 2–1-lukemin.

– Sarja-avauksen merkityksen aisti jo aiemmin viikolla harjoituksissa. Läsnäolo oli nyt sataprosenttinen ja se oli käsinkosketeltavissa. Koutsina tietää, että ensimmäinen peli on sellainen, ettei tarvitse joukkuetta pumpata ja herätellä. Maalivahtimme Tuomas Aalto pelasi hyvin, Nieminen perkaa.

– Hieman näkyi ensimmäisessä ottelussa pieni varovaisuus. Mutta kun homma on nyt liikkeellä ja avausvoitto alta pois, se antaa taas lisää luottoa yhteiseen matkaan.

Tänään HPK:n U20-joukkue kohtaa ensimmäisessä kotiottelussaan JYPin.

– Avausottelun stressi on nyt pelistä pois, mikä teki pelistä hieman nihkeää. JYPiä vastaan pyrimme rohkeampaan pelaamiseen, Nieminen toteaa. HäSa

 

Nuorten SM-liigaa: HPK U20–JYP U20 perjantaina klo 19.00 Ritariareenalla.

Jukurit U20 – HPK U20

HPK:n U20-joukkue voitti kauden avausottelunsa Jukureita vastaan vieraskentällä 2–1.

0–1 Valtteri Puustinen (Joonas Uimonen) yv.

0–2 Sami Lukkari (Leevi Kannisto, Santtu Hakanen)

1–2 Santeri Venäläinen (Saku Forsblom, Tom Grönblom) vt.

Rangaistukset: Jukurit 10 x 2 min + 2 x 10 min, HPK 5 x 2 min + 1 x 10 min

Torjunnat: Eetu Randelin, Jukurit U20 5+10+5=20, Tuomas Aalto, HPK U20 9+10+2=21

Päivän lehti

11.7.2020