Urheilu Hämeenlinna

HPK:n U20-joukkueessa vielä kolme uutta koronavirustartuntaa – Kaikki joukkueen jäsenet ovat karanteenissa

HPK:n U20-joukkuetta ei nähdä Pohjantähti-areenaan jäällä seuraavan viikon aikana. Kuva: Tomi Vesaharju
HPK:n U20-joukkuetta ei nähdä Pohjantähti-areenaan jäällä seuraavan viikon aikana. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK:n U20 -joukkueen jäsenten testituloksista on löytynyt kolme uutta koronalöydöstä lauantaina iltapäivällä. Lisäksi liigajoukkeessa on todettu yksi koronavirustartunta. Joukkueilla tarkoitetaan pelaajia ja toimihenkilöitä.

Liigajoukkueen positiivisen testituloksen saanut henkilö ei matkustanut Lappeenrantaan SaiPa-HPK otteluun keskiviikkona 9. syyskuuta.

Aiemmin tänään seura tiedotti jo, että HPK:n U20 -joukkueen jäsenten testituloksista on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Yhteismäärät positiivisista koronalöydöksistä ovat tällä hetkellä liigajoukkue yksi ja U20-joukkue kahdeksan. Edelleen kaikki tartunnan saaneet ovat kotihoidossa ja oireet ovat vähäisiä.

Oireettomat ovat käyneet testeissä henkilökohtaisten syiden takia ja oireita saaneet on testautettu normaalin ohjeistuksen mukaisesti.

Kaikki HPK U20 -joukkueen jäsenet, pelaajat ja toimihenkilöt ovat edelleen tartuntatautilain mukaisessa karanteenissa. Negatiivinen testitulos ei päätä karanteenia.

 

Myös HPK:n liigajoukkue on karanteenissa, sillä kaksi positiivisen testituloksen antanutta on osallistunut liigajoukkueen harjoituksiin maanantaina 7. syyskuuta.

HPK:n liigajoukkueeseen kuuluu myös toimihenkilöitä, jotka eivät ole olleet harjoituksissa maanantaina 7.9.2020. Näiden henkilöiden osalta karanteeniin asettamisesta on tehty yksilöityjä päätöksiä sairaanhoitopiirin toimesta.

Tämänhetkisen tiedon mukaan joukkueiden karanteenit kestävät 21. syyskuuta asti. Päätöspäivä ei kuitenkaan koske positiivisen tuloksen saaneita joukkueen jäseniä.

 

HPK testauttaa U20-joukkueen kokonaisuudessaan maanantaina 14. syyskuuta ja HPK:n liigajoukkueen kokonaisuudessaan ensi keskiviikkona. Testauspäivät ovat tulleet HPK:lle suosituksena Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriltä.

Nyt todetut tartunnat liittyvät todennäköisesti perjantaina 4. syyskuuta pelattuun U20 SM-sarjan otteluun HPK-Jukurit. Jukurit on tiedottanut viikon aikana yhteensä 22 tartunnasta.

Lue myös: Jukurien koronavirusryöppy oli koko Liiga-väelle karu herätys

 

Juttua muokattu 12.9. kello 17.50 HPK:n uuden tiedotteen tietojen perusteella. Yhteismäärät positiivisista koronalöydöksistä ovat tällä hetkellä liigajoukkue yksi ja U20-joukkue kahdeksan.

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic