fbpx
Kiekko Urheilu

HPK:n valmennusryhmiin isoja muutoksia ensi kaudeksi

HPK julkisti jääkiekkokaudelle 2019-2020, joka on samalla seuran 90-vuotisjuhlakausi, valmentajia niin liigajoukkueen kuin juniorijoukkueiden osalta.

Kuten Hämeen Sanomat uutisoi jo joulukuun puolivälissä, HPK:n U20-joukkueen päävalmentaja Juuso Nieminen siirtyy ensi kaudeksi Antti Pennasen johtamaan liigavalmennustiimiin. Pitkään Pennasen kanssa valmentanut Timo Turunen tulee keskittymään pääosin joukkueen fysiikkaharjoitteluun ja jatkaa fysiikkavalmentajana myös kaudella 2020-21.

Valmennustiimissä jatkavat myös vuoden sopimuksella Antti Miettinen ja Juha Lehtola.

U20-joukkueen päävalmentajaksi on valittu 40-vuotias Janne Sinkkonen, joka on valmentanut päävalmentajana Mestiksessä HeKiä, SapKoa ja IPK:ta. Lisäksi Sinkkonen on valmentanut Itävallassa EHC Lustenauta.

B-nuorten SM-joukkuetta luotsaa jatkossakin Janne Kujala, B2-joukkueen peräsimessä jatkaa niin ikään Ari Nurminen.

HPK:n C-SM -joukkueen päävalmentajaksi nousee Ville Viitaluoma, joka on pelaajauransa tuoreen lopettamisen jälkeen toiminut HPK:n U20-joukkueen apuvalmentajana. C2 AAA -joukkueen päävalmentajana nousee Kim Wickström, joka on viimeiset kaudet toiminut Harjun Kiekon B-juniorivalmentajana.

 

HPK:n lehdistötilaisuudessa liigajoukkueen päävalmentaja Pennanen kommentoi, että liigajoukkueen valmennuksessa tapahtuvat muutokset ovat tehty pelaajakehityspää edellä.

– Haluamme tehostaa entisestään pelaajakehitystyötä. Turunen siirtyy fysiikkapuolelle, Juuson ja Nikon valinnat valmennustiimiin tukevat kehitystyötä ja heidän omat motivaatiot saadaan parhaiten valjastettua näin, Pennanen kommentoi.

Alkukaudella potkut Iisalmen Peli-Karhuista saanut Sinkkonen on valmentanut yli 300 ottelua Mestiksessä päävalmentajana.

Sinkkosen mukaan häntä kiinnosti saapua Hämeenlinnaan kehittymään valmentajana.

– Asiat etenivät vauhdilla viime viikolla. Minulle asia oli selvä tunnin mietiskelyn jälkeen, että jos asiat menee maaliin, tämä on paikka jonne haluan. Tunnen jo monia ihmisiä täältä, joten ei tarvitse esittää tai esitellä itseään, Sinkkonen sanoo.

– Koin myös, että tarvitsin uuden alun. Tuli mietittyä, onko Mestiksellä annettavaa minulle valmentajana ja onko minulla annettavaa sinne valmentajana. Olen iloinen, että olen nyt täällä.

Lue lisää: Sihvosen komentti: HPK edistyy Mika Toivolan komennossa

 

Akatemian rehtoriksi valittu entinen NHL-, maajoukkue- ja HPK-tähti Niko Kapanen on jo ollut jäällä akatemiapelaajien kanssa aiemminkin, mutta nyt tehtävänkuvaan liittyy voimakkaammin toiminnan organisointi ja suunnittelu.

Akatemiajäille ovat yleensä osallistuneet kilpajoukkueikäluokkien potentiaalisimpia pelaajia ja vaikkapa vähäiselle peliajalle jääneet tai loukkaantumisista toipuvat liigajoukkueen pelaajat, joille pyritään tarjoamaan yksilöllistä valmennusta tarpeen mukaan.

Urheilujohtaja Mika Toivolan mukaan HPK:n kannalta on hyvä, että akatemiatoiminnalla on nyt selkeä vetäjä, nimi ja kasvot.

Kapanen puolestaan vakuutti, että intohimoa pelaajien kehittämiseen ja puskemiseen eteenpäin riittää.

– Oma valmentamiseni on vielä alkuvaiheessa ja yritän imeä kaiken tiedon ympäriltäni. Pelaajauralta on olemassa näkemystä ja vaikka peliura ja valmentaminen eivät kuljekaan käsi kädessä, mutta jotain toisiaan tukevaa siinä on. Tavoitteena on mahdollistaa hyvää henkilökohtaista valmennusta niille pelaajille, jotka ovat läpimurtovaiheessa urallaan, Kapanen selvittää.

Tilaisuudessa kysyttiin, onko HPK:n omassa valmentajaputkessa tapahtunut muutos, kun aikoinaan U20-joukkueen päävalmentajina toimineiden Jussi Tapolan, Antti Pennasen, Olli Salon ja Matti Tiilikaisen jälkeen apua on haettu ulkopuolelta ensin Juuso Niemisen muodossa ja nyt Sinkkosen muodossa.

– Nämä ovat minun linjauksiani, jotka koin tärkeiksi lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Nyt oli tärkeää saada parhaita voimia tärkeimmille paikoille, Toivola sanoi.

HPK:n juniorijääkiekossa on tuullut ja tuivertanut, kun puheenjohtaja on vaihtunut, Toivola vaihtoi nopeasti valmennuspäällikön paikalla urheilujohtajaksi ja nyt Nieminen siirtyy yhden kauden jälkeen liigajoukkueen valmennukseen.

Ovatko palikat nyt kasassa sen suhteen, että ne olisivat paikallaan pitkäjänteisemmin?

– Se on tahtotila. Juuson kanssa alun perin oli kuvio, että hän jatkaisi U20-päävalmentajana, mutta nyt haluttiin tehdä tehostamisliike. Juuson siirtymisen lisäksi Turusen keskittyminen fysiikkaharjoitteluun on meiltä rahallisestikin iso satsaus. Ei tietenkään ole hyvä asia, että vuoden jälkeen valmentajat vaihtuvat tai heitä kierrätetään.

Menot