Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK:n ensi kauden valmentajakuviot selvillä – Janne Sinkkonen, Timo Turunen ja Juha Lehtola Matti Tiilikaisen apuna liigajoukkueessa

Marko Rairama ottaa vetovastuun Kerhon U20-joukkueesta. Ville Viitaluoma B-nuorten peräsimeen.
Janne Sinkkonen (vas.) liittyy ensi kaudella uutena miehenä HPK:n liigajoukkueen valmentajatiimiin. Joukkueen maalivahtivalmentajana jatkaa Juha Lehtola. Kuva: Esko Tuovinen
Janne Sinkkonen (vas.) liittyy ensi kaudella uutena miehenä HPK:n liigajoukkueen valmentajatiimiin. Joukkueen maalivahtivalmentajana jatkaa Juha Lehtola. Kuva: Esko Tuovinen

HPK ei ole aikaillut tänäkään vuonna valitessaan jääkiekkojoukkueidensa ensi kauden valmentajia. Jo aiemmin nimitetyn liigajoukkueen päävalmentajan Matti Tiilikaisen valmentajatiimiin on nimitetty Janne Sinkkonen (yksivuotinen sopimus), Timo Turunen (sopimus jatkuu kaudelle 2020–2021) ja maalivahtivalmentaja Juha Lehtola (kaksivuotinen jatkosopimus).

Sinkkonen valmentaa tällä kaudella Nuorten SM-liigassa pelaavaa Kerhon U20-joukkuetta. HPK:ssa jatkava Turunen on puolestaan vastannut joukkueen fysiikkavalmennuksesta, mutta siirtyy nyt myös takaisin vaihtoaitioon, ja veskarivalmentaja Lehtola jatkaa nykyistä pestiään myös videovalmentajana.

Sinkkosen paikan HPK:n U20-joukkueen päävalmentajana saa puolestaan Marko Rairama (1+1-vuotinen sopimus), joka on toiminut jo neljä kautta U20-miehistön valmentajana. Uutena miehenä nuorten valmentajatiimiin liittyy entinen Kerhon liigapelaaja ja myöhemmin Mestis-joukkue Heinolan Peliittojen valmentajana työskennellyt Jani Keinänen (yksivuotinen sopimus). Joukkueen kolmantena valmentajana jatkaa Ismo Rairama (yksivuotinen sopimus).

U20-joukkueen maalivahtivalmentajana jatkaa Aleksis Virtanen (kaksivuotinen sopimus), joka toimii myös HPK:n kilpajoukkueiden maalivahtien valmennuspäällikkönä, joka on uusi pesti seurassa. Virtanen on myös kilpajoukkueiden maalivahtivalmentajien esimies ja hän toimii HPK-juniorijääkiekon valmennuspäällikön Max Kenigin alaisuudessa.

Myös HPK:n B-nuorten SM-sarjajoukkue saa keväällä uuden päävalmentajan. U18-joukkueen näppeihinsä saa Ville Viitaluoma (kaksivuotinen sopimus), joka on valmentanut tällä kaudella C-nuorten joukkuetta.

Mika Toivola tyytyväinen

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola on tyytyväinen uusiin sopimuksiin.

– Liigajoukkueen miehistä Jasin (Sinkkonen) sopimus meni kokonaan uusiksi, kun päävalmentaja Tiilikainen halusi hänet tiimiinsä. Hänellä oli jo sopimus nuorten joukkueen valmentamisesta, mutta se sopimus revittiin ja teimme uuden.

– Nyt meillä on kasassa sen näköinen tiimi, jonka HPK ja minä halusimme, ja kaikkein tärkeintä, että se on myös tulevan päävalmentajan halun mukainen, Toivola korostaa.

Kerhon U20-joukkueen matkassa hyvää työtä tehnyt Sinkkonen on jo selvillä tulevasta roolistaan valmentajana.

– Jatkan myös akatemiatoiminnassa, ja liigajoukkueessa olemme päävalmentajan kanssa alustavasti sopineet, että osallistun hyökkäyspelaamisen suunnitteluun ja harjoitusten vetämiseen ja palautteen antamiseen hyökkääjille. Ja toivon tietenkin, että tuon osaamistani joukkueeseen, Sinkkonen suunnittelee.

Neljä vuotta hyvässä opissa

Myös HPK:n nuorten joukkueiden uudet valmentajakuviot ovat Toivolan mieleen.

– Makke (Marko Rairama) on ollut neljä vuotta erinomaisten koutsien opissa ja nyt hän on valmis ottamaan vastuuta päävalmentajan roolissa. Toimivaa valmennustiimiä suunnitellessamme kuvaan astui myös Kerhon entinen pelaaja Jani Keinänen, joka on nostellut täällä mestaruuspyttyäkin 06-kaudella. Hän on hyvä valinta Rairaman aisapariksi, samoin kuin kolmosvalmentajana ja fysiikkamiehenä jatkava Ismo Rairama.

– B-nuorten SM-sarjajoukkueen päävalmentajan pesti on Kerhossa päätoiminen ja siihen tehtävään valittiin oikeastaan tämän kauden näyttöjen perusteella Viitaluoman Vili. Siinä on hyvä jatkumo, vaikka alku C-nuorissa oli haastava, mutta sitten pelaajakokemuksella ja valmentajaopeillaan hän osoitti, miten kelkka voi kääntyä. Nyt tahtotilamme on jo sellainen, että joukkue pelasi playoffeja, mutta ei mennä asioiden edelle, Toivola hymyilee.

Toivola odottelee paljon myös Kerhon hieman uudistetulta maalivahtivalmennukselta.

– Valmennusorganisaatiomme muuttuu sen verran, että olemme luoneet uuden toimenkuvan maalivahtivalmentaja Aleksis Virtaselle. Eli jos Juhalle (Lehtola) on poissa edustusjoukkueen valmennuksesta, niin nyt hänellä on tuuraaja. Aleksis vastaa myös maalivahtivalmennuspäällikkönä veskarivalmentajien koulutuksesta U20-joukkueesta aina Ritariliigaan saakka. Me haluamme, että pelaajien kehittäminen ulottuu nyt myös maalivahteihin saakka, eikä vain kenttäpelaajiin. Tämä oli koko HPK-perhettä silmällä pitäen erittäin tärkeä askel eteenpäin, Toivola alleviivaa. HäSa

 

Lue myös: Kiekkokiuas-podcast: Mika Toivola avaa avoimesti HPK:n asioita urheilujohtajan silmin

Päivän lehti

26.2.2020