Urheilu

HPK:n ykkösvitja herkutteli komeilla maaleilla voiton Jukureista – Innala sai ketsuppipullon auki

Ykkösketju Innala–Kunyk–Nenonen nosti valmennusjohdon pyynnöstä tasoaan ja herkutteli komeilla maaleilla voiton HPK:lle Jukureista.
Jere Innala vietti lauantaina kolmen tehopisteen iltaa. Kuva: Tomi Vesaharju
Jere Innala vietti lauantaina kolmen tehopisteen iltaa. Kuva: Tomi Vesaharju

Tapparalle perjantai-iltana voittolaukauksilla hävinnyt HPK palasi voittokantaan kiinni ottamalla Jukureista voiton väkevän esityksen jälkeen 4–3.

Voiton takuumiehinä toimivat lauantaina Pohjantähti-areenassa erityisesti ykkösketju Jere Innala (2+1), Markus Nenonen (1+1) ja Cody Kunyk (0+1), jotka tehtailivat kolme näyttävää maalia.

Ensimmäinen niistä syntyi ottelun toisen erän alussa, kun Kunyk sahasi puikkelehtien Jukurit-puolustuksen halki, poikki ja pinoon ja tarjoili rystyllä syötön Innalalle, joka siirsi kiekon reppuun ensi kertaa ohi Jukuri-maalia vartioineen Sami Rajaniemen. Syöttöpiste oli Kunykille jo tällä kaudella peräti 11:s.

Jukurit tuli tasoihin Axel Rindellin maalilla, mutta ilo jäi lyhytaikaiseksi, sillä alle viisi minuuttia tästä loukkaantumisen vuoksi välillä yli kuukauden sivussa ollut Nenonen kiersi Jukureiden Samuli Piipposen ja iski kauden avausmaalinsa Liigassa.

 

Lue lisää: HPK etsii maalivahti Antti Karjalaiselle uutta seuraa

 

HPK jatkoi maalitalkoitaan kolmannessa erässä Henri Kannisen siirtäessä Roope Laavaisen lähettämän Rajaniemen torjunnasta tarjottimelle kimmonneen irtopalan verkkoon.

Voittomaalin pääsi lopulta iskemään läpiajosta illan tähti Innala, joka luritti 4–1 -maalin Rajaniemen längistä sisään.

Alkukaudella tehokkuutensa kanssa tuskailleelle, mutta kovasti töitä painaneelle Innalalle ketsuppipullon aukeaminen maistui.

– Olen koettanut tuoda joka ilta kovan työmäärän ja ajatellut, että sitä kautta ne pomppivat sisäänkin. Välillä on ollut vähän tuskaa. Kun pelaa paljon, pitää tulostakin tulla. Kun peli rullaa, niin tietää että ne maalitkin tulevat joskus, Innala sanoi.

 

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kertoi lehdistötilaisuudessa, että valmennusjohto oli pyytänyt pelipalaverissa ykkösketjulta tasonnostoa Jukurit-otteluun.

Se tuli.

– Eilen oli hyvä peli kaikilta – erityisesti Tommi Tikan ja Mikko Lahtelan ketjuilta. Meiltä ei ollut ihan niin hyvää joten tasonnostoa toivottiin ja pystyimme pelaamaan paremmin kuin perjantaina, Innala kertasi.

 

Jukurit teki lopulta HPK:n illasta kuitenkin vaikean. Aleksandr Jakovenkon ja Miika Roineen osumilla Jukurit kiipesi vielä maalin päähän, mutta sen lähemmäksi ei Mikkelistä työnnytty.

Ottelun jälkeen erityisesti ykkösketjun onnistumiset miellyttivät Pennasta.

– Kova taistelupeli, jossa nähtiin kova työmäärä molemmilta joukkueilta. Alku oli meiltä erityisen hyvä ja lopulta kärsivällisyys palkittiin, Pennanen hekumoi.

– Kunykin esityö Innalan avausmaaliin oli kyllä kova suoritus. Sen se vaatii, kun vastustaja puolustaa tiiviisti. Jonkun pitää voittaa mies miestä vastaan tilanteita. Lisäksi Nenoselta tuli perään huikea maali siihen, se lämmitti mieltä.

 

Illan sankari ja kolmen pisteen iltaa viettänyt Innala näkee HPK:n olevan matkalla oikeaan suuntaan.

– On menty eteenpäin, joukkue hitsautuu yhteen. Kun voittoja on tullut, se ruokkii itseluottamusta, Innala arvioi.

Liigassa viidenneksi kivunnut HPK kohtaa seuraavassa ottelussaan keskiviikkona KalPan Kuopiossa. HäSa

HPK–Jukurit 4–3 (0–0, 2–1, 2–2)

1. erä: Maaliton.

2. erä: 21.11 Jere Innala (Cody Kunyk-Elmeri Eronen) 1–0, 29.49 Axel Rindell (Antti Jaatinen-Teemu Henritius) 1–1, 34.27 Markus Nenonen (Jere Innala-Petteri Nikkilä) 2–1.

Jäähyt: 38.46 Joukkuerangaistus Jukurit 2 min.

3. erä: 44.16 Henri Kanninen (Roope Laavainen-Filip Krivosik) 3–1, 49.08 Jere Innala (Markus Nenonen-Arto Laatikainen) 4–1, 49.35 Aleksandr Iakovenko (Vadim Pereskokov) 4–2.58.28 Miika Roine (Charles Sarault-Axel Rindell) 4–3 im.

Jäähyt: 50.52 Heikki Huttunen Jukurit 2 min.

Jäähyt yhteensä: 0x2 min=0 min, Jukurit 2×2 min=4 min.

Maalivahtien torjunnat: Joona Voutilainen HPK 4+7+7=18 Sami Rajaniemi Jukurit 7+5+9=21 (pois: 58.11–58.28) (pois: 58.35–60.00).

Yleisöä: 3  650.