Kiekko Urheilu

HPK:sta tuttu kanadalaispisterohmu Cody Kunyk Kärppiin

Cody Kunyk nakutti kesken jääneellä kaudella HPK:lle pisteet 10+39=49 ja oli hämeenlinnalaisjoukkueen tehokkain pelaaja. Kuva: Riku Hasari
Cody Kunyk nakutti kesken jääneellä kaudella HPK:lle pisteet 10+39=49 ja oli hämeenlinnalaisjoukkueen tehokkain pelaaja. Kuva: Riku Hasari

Jääkiekkoliigan kestomenestyjä Oulun Kärpät teki kaksi kovaa hyökkääjähankintaa, kun se pestasi Cody Kunykin ja Aleksi Mustosen. Kunykin sopimus kattaa ensi kauden, ja Mustosen sopimus ulottuu kevääseen 2022 saakka.

Kunyk pelasi kaksi kautta liigakiekkoa SaiPassa ennen kuin siirtyi viime kaudeksi HPK:n hyökkäyskalustoon. Hän nakutti kesken jääneellä kaudella HPK:lle pisteet 10+39=49 ja oli hämeenlinnalaisjoukkueen tehokkain pelaaja.

–  Olen pelannut nyt muutaman kauden Liigaa ja tiedän, että Kärpillä on joka vuosi mahdollisuus taistella mestaruudesta. Kun sopimusta tarjottiin, sitä ei tarvinnut miettiä kahdesti. Tiesin, että haluan olla osa tätä organisaatiota, kanadalainen Kunyk kertoi tiedotteessa.

–  Sanoisin, että olen peliä tekevä hyökkääjä ja pystyn pelaamaan tilanteessa kuin tilanteessa. Teen kaikkeni antaakseni joukkueelleni mahdollisuuden voittaa joka ilta, Kunyk lupasi.

Aleksi Mustonen pelasi Liigaa kolmella edelliskaudella Pelicansissa, mutta siirtyi menneen kauden loppuvaiheessa Ruotsin pääsarja SHL:ään Färjestadin riveihin. Sieltä tie vie Kärppiin.

Menot