fbpx
Urheilu Hämeenlinna

HTL:n kausi täydessä vauhdissa – Joulunäytöksenkin harjoitukset ovat jo alkaneet

Hämeenlinnan Taitoluistelijat juhli reilut kaksi vuotta sitten 35-vuotiasta historiaansa. Merkkipaalua juhlistettiin tuolloin komealla näytöksellä. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
Hämeenlinnan Taitoluistelijat juhli reilut kaksi vuotta sitten 35-vuotiasta historiaansa. Merkkipaalua juhlistettiin tuolloin komealla näytöksellä. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden talvikausi on alkanut pirteästi. Kuvioita Rinkelinmäen hallien jäähän on päästy piirtelemän hyvin koronasta huolimatta, ja ensimmäiset kisatkin ovat jo takana.

– Meillä oli perinteinen oma kutsukisamme HTL Cup jo syyskuun lopulla ja siinä oli mukana reilut sata luistelijaa. Kahden päivän kisa oli tänäkin vuonna ensimmäisiä kisatapahtumia Suomessa. Seuramme luistelijat ovat olleet mukana myös jo eri sarjojen ensimmäisissä valtakunnallisten finaalien valintakisoissa, joissa muutamat edustajamme ovat yltäneet aika lähelle loppukilpailupaikkoja. Viikonvaihteessa kilpailtiin Seinäjoella, jossa olivat jäällä Noviisit ja Juniorit, kertoo HTL:n puheenjohtaja Taina Saloranta.

HTL on aloittanut myös jo valmistautumisen perinteiseen joulunäytökseensä. Tänä vuonna joulutunnelmaan viritytään Pohjantähti-areenassa joulukuun 13. päivänä.

– Tuolloin jäällä esittäytyvät lähes kaikki luistelijamme, joita meillä on seurassamme tällä hetkellä reilut sata. Toivottavasti esityksemme voidaan järjestää ja kaikki sujuu hyvin.

– Koronarajoitukset eivät onneksi haittaa kovinkaan paljon taitoluistelua, joka on yksilölaji, ja jossa ryhmät ovat pieniä ja jäällä ollaan kisoissa yleensä yksin. Esimerkiksi hallikäytännöissä olemme kuitenkin jääkiekkoilijoiden tapaan hyvin tarkkoja turvamääräyksissä, Saloranta alleviivaa.

Fitness-ryhmässä viihdytään

Taitoluistelun harrastajat aloittivat valmistautumisensa kuluvaan kauteen jo keväällä – tällä kertaa kuitenkin hieman soveltaen.

– Koko kesä edettiin oheisharjoituksilla, joissa valmentajat ja urheilijat pitivät yhteyttä virtuaalisesti. Myöhemmin siirryimme sitten Ahvenistolle, jossa oli hyvin tilaa kaikille. Onnistuimme pitämään hyvin yhteyttä koko ajan luistelijoihin, joka oli tässä tilanteessa todella tärkeää, sanoo Saloranta.

HTL liikuttaa kaikenikäisiä luistelun ystäviä. Luisteluleikkikoulussa ovat mukana pienimmät lajin harrastajat, ja kilpa- ja harrasteryhmissä pidemmälle edenneet jäätaiturit. HTL:lla on myös suosittu yli 16-vuotiaiden Fitness-ryhmä sekä uudelleen lajista innostuneiden luistelijoiden Old Stars -ryhmä.

– Luisteluleikkikoulussa, joka toteutetaan yhteistyössä HPK-juniorijääkiekon kanssa, aloitti tällä kaudella kolmisenkymmentä lasta. Tähän ryhmään tulee yleensä lisää luistelijoita tammikuun tietämissä. Aivan pienimpien luistelijoiden määrät elävät aina hieman sen mukaan, miten vanhemmat pääsevät lastensa mukaan. Tänä vuonna myös korona saattaa hieman vaikuttaa ryhmän kokoon, Saloranta uskoo.

HTL:n kilparyhmän valmennuksesta vastaa aiempien vuosien tapaan Satu Petramaa. Laura Kankainen on puolestaan harrastepuolen vetäjänä.

– Hämeenlinnalaisille taitoluistelun ystäville jo vuosien takaa tuttu Helle Halla-aho on myös mukana valmentajatiimissämme vielä jouluun saakka. Meillä on myös paljon tuntiohjaajia, Saloranta muistuttaa. HäSa

Menot