Urheilu

Hullut puvut kirittivät juoksijoita Aulangon Nice Runissa

Aurinko ja erikoiset juoksuasut loistivat kilpaa Aulangolla, kun reilut 500 naista kokoontui tiistai-iltana kylpylälle reippaan liikuntahenkisinä. Nice Run -tapahtumat tunnetaan leikkimielisyydestään, eikä nytkään runsaslukuisesta joukosta juuri tosikkoja löytynyt.

Työkaverukset Heli, Jennika ja Anne Riihimäen Prismasta, eli joukkue nimeltä Prismadonnat, olivat tulleet Aulangolle voitto mielessään. Ei kuitenkaan juoksukilvan voitto vaan palkinto hienoimmista asuista. Kolmikko oli pukeutunut pinkinsävyisiin ja värikkäisiin mekkoihin sekä peruukkeihin.

– Ajattelimme uusia pukukilpailun voiton. Viime vuonna olimme merirosvoja, nyt olemme tällaisia tyylilyylejä, Jennika naurahti.

– Tämä on osittain meidän ensimmäinen yhteinen asumme. Viime vuonna päätimme repäistä kunnolla, ja se kannatti. Nyt päätimme vain hyödyntää sen, mitä löytyy. Mahdollisimman hullua, niin sen parempi. Sopii luonteisiimme.

Prismadonnat olivat yhdessä kolmatta kertaa mukana Hämeenlinnan Nice Runissa. Nyt he aikoivat kävellä neljän kilometrin lenkin.

– Tunnelma Nice Runeissa on ollut ihan älyttömän hieno, varsinkin nyt, kun aurinko paistaa, Jennika hehkutti.

– Olimme myös Lahdessa, niin sielläkin oli tosi hyvä meininki, Heli lisäsi.

Hämeenlinnalaiset Jenni Siltanen, Eini Tuominen ja Sanna Niskanen olivat myös työporukalla mukana Nice Runissa. He muodostivat omien sanojensa mukaan vähemmän urheilullisen puolen kuusihenkisestä Artisan Group -joukkueesta.

Joukkue oli ensimmäistä kertaa mukana Nice Runissa. He olivat pukeutuneet riikinkukkoasuihin.

– Meidän hatuntekijämme sai idean joskus yön pimeinä tunteina. Luulen, että se lähti näistä hatukkeista, Siltanen kertoi.

– Halusimme erottautua joukosta, Niskanen lisäsi.

Siltasen mukaan artesaanit olivat mukana hyväntekeväisyyden takia, mutta Tuominen kertoi, että vaatetusalan ammattilaisia motivoi lähtemään lenkille juuri pukuirrottelu.

– Tämä oli tiiminä toteuttettava projekti, kun olemme yhdessä suunnitelleet nämä asut, Tuominen sanoi.

– Kun meillä on liikkeessämme vaatteita, hattuja ja asusteita, niin oli helppo lähteä heittäytymään, Niskanen perusteli.

Itsekin ensimmäistä kertaa Nice Runin kokenut Siltanen näkee porukan tapahtumassa ensi vuonnakin.

– Tämä on vauhdikas ja iloinen juttu. Hyvä fiilis tulee jo pelkästä alkujumpan näkemisestä.

Hämeenlinnan Hiihtoseura on järjestänyt naisten kuntoilutapahtuman melkein kymmenen vuotta Nice Run -organisaation kanssa, mutta nyt tapahtuma oli ensimmäistä kertaa Aulangolla.

Uutta oli myös melkein tunnin mittainen alkulämmittely, jossa muun muassa Lavis-lavatanssijumpan keksijä Sirkku Pusa tanssitti naisväkeä.

– Ainakin lämmön sai päälle hyvin, ei jäänyt kylmä. Lähdemme tästä enemmän tai vähemmän juoksemaan, mutta ainakin edetään, Siltanen nauroi ennen varsinaisen lenkin lähtölaukausta.

Illan tärkeimmän kilpailukategorian eli pukukilpailun voitto kuitenkin kiersi viime vuoden ykkösiä ja vaatesuunnittelijoita, kun palkinnon pokkasi ryhmä Hattarat. HäSa

Asiasanat