Urheilu

Huskies jatkoi väkevästi Vaahteraliigaa

Hämeenlinnalaisen Huskiesin ensimmäinen kausi amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa ei olisi voinut paremmin alkaa. Maanantaina kauden kolmannen ottelunsa pelannut sarjanousija jatkoi vahvoja otteitaan kaatamalla Kaurialan kentällä vierailleen Turku Trojansin 28–0 (12–0).

Huskies on pelannut Vaahteraliigassa kolme ottelua ja voittanut ne kaikki. Kahdesti se on jättänyt vastustajan nollille eli joukkueen puolustus on pelannut ensimmäisissä otteluissa erinomaisesti.

Hämeenlinnalaisten ensimmäisen puoliajan maalit syntyivät jo ensimmäisellä neljänneksellä. Pelinrakentaja Stan Bedwell löysi ensin maalialueelta noin yhdentoista jaardin heitolla laitahyökkääjä Roman Runnerin. Myös kotijoukkueen toinen kuuden pisteen arvoinen touchdown tuli heittopelillä, kun Bedwellin heitto tarttui keskellä maalialuetta isokokoisen laitahyökkääjän Tommi Pinnan näppeihin.

Huskies yritti kummallakin kerralla pelata kahden pisteen arvoisen lisäpisteyrityksen maaliin, mutta ei yrityksessään onnistunut.

Toisella neljänneksellä Huskies kävi pari kertaa maalialueen lähellä, mutta ei onnistunut viemään hyökkäysvuorojaan päätyyn asti. Trojans oli lähimpänä pistetilinsä avaamista potkumaalilla, mutta Huskies-puolustus onnistui blokkaamaan Joni-Petteri Malkan 50 jaardin potkun, jonka jälkeen Niko Lester oli lähellä viedä pallon turkulaisten maaliin asti.

– Meillä oli muutama huonompi harjoitus tällä viikolla, mutta pidimme huolen, ettei se näkynyt pelissä. Tulimme siihen keskittyneesti, Runner sanoi,

Toisella puoliajalla Huskies maalasi kertaalleen kummallakin neljänneksellä ja maalinteosta vastasi sama mies, ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi kolmella touchdownillaan ansaitusti valittu Roman Runner. Kolmannen neljänneksen maalinsa Runner juoksi ja neljännen neljänneksen osuma tuli Bedwellin yhdeksän jaardin heiton jälkeen.

Runnerin mukaan Turku yritti puolustaa häntä kahdella miehillä jopa hieman erikoisilla muodostelmilla.

– Se avasi muille laitahyökkääjille tilaa. Sää oli tänään kuitenkin sellainen, että pudottelimme palloja. Niin tein minäkin.

Avauspuoliajasta poiketen Huskies onnistui myös lisäpisteyrityksissään, kun sekä Niko Lester että Arkadi Meerschout lisäsivät kahdella pisteellä isäntien saldoa.

Runner on ollut hämeenlinnalaisten alkukauteen tyytyväinen.

– Olen vielä tyytyväisempi, jos otamme voitot kahdesta seuraavasta pelistä, ensin Royalsia ja sitten Roostersia vastaan. Ne ovat kovia haasteita, joiden yli meidän pitää päästä, laitahyökkääjä sanoi. HäSa

Asiasanat

Mainos