Urheilu

Huskies lähtee heti hakemaan mestaruutta

Hämeenlinna Huskies lähtee ensimmäiseen kauteensa amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa mielenkiintoisesta tilanteesta. Viime kaudella yhdeksällä peräkkäisellä otteluvoitolla ensimmäisen divisioonan Spagettimaljan pokannut Huskies ei tule vain vakiinnuttamaan sarjapaikkaansa, mikäli ennusteita on uskominen.

Hurttalaumassa on nyt peräti 98 sopimuspelaajaa. Joukkue on alkavalla kaudella aivan eri tasoa kuin vuosi sitten, minkä toteaa myös päävalmentajana ja pelinrakentajana jatkava Stan Bedwell.

– Viime kaudella olimme ykkösdivisioonan kärkeä, nyt on mielestäni aika selvää, että olemme Vaahteraliigan kärkeä. Saimme 15 uutta liigatason suomalaispelaajaa, joista seitsemän on pelannut maajoukkueessa. Viime kaudella oli kolme ulkomaalaispelaajaa, nyt meillä on 13, yhdysvaltalainen kertoo.

Bedwellin mukaan joukkue on vahvistunut etenkin puolustuksessa, jonka linjaan Huskies luottaa varsinkin alkukaudesta. Puolustuksen koordinaattoriksi saapui talven aikana ranskalainen Hugo Pointillard. Myös laitahyökkääjät ovat liigan kärkitasoa.

– Hankimme puolustuksen linjaan kolme kovaa Vaahteraliiga-pelaajaa, kuten James Perrineaun Turusta. Laitahyökkääjistä Roman Runner ja Niko Lester dominoivat viime kaudella Vaahteraliigassa. Tommi Pinta on monivuotinen maajoukkuetähti ja Jani Luiro on yksi parhaista slot receivereistä Suomessa. Nuorista pelaajistamme Juuso Alakoski ja Joonas Isokääntä ovat kehittyneet paljon viime kaudesta.

Yksi jo viime kaudella Huskiesia edustaneista avainpelaajista on puolustuksen kapteeni, tukimies Mikko Rastas. Hänen mielestään ainakin puolustus on valmis kauteen.

– Viime kauden jälkeen emme oikeastaan yhtään maanneet laakereillamme. Aloimme heti töihin ja olemme sieltä asti asteittain ajaneet uutta settiä sisään. Asetimme ainoaksi tavoitteeksemme mestaruuden, Rastas kertoo.

Liiga-Huskies tulee pelaamaan pitkälti samalla tavalla kuin viime kaudella, varsinkin Bedwellin johtamassa hyökkäyksessä. Huskies on päässyt hiomaan paremmin peliään, sillä Bedwell on pysynyt Suomessa käytännössä koko talven, toisin kuin viime vuonna.

Sarjanousijalle sattui väliviikko heti kauden aluksi. Huskiesin liigaurakka alkaa torstaina 18. toukokuuta Kaurialassa Tampere Saintsia vastaan. Tämän jälkeen hämeenlinnalaiset pääsevät pelaamaan vielä kaksi peräkkäistä kotiottelua.

Maajoukkuelaituri Tommi Pinta saapui Hämeenlinnaan juuri Tampereelta.

– He ovat ainakin jossain määrin tuttuja kavereita kaikille. Olemme pelanneet divarissakin vastakkain ja meillä on ollut yhteisleiriä. Vastustajan tuttuudessa on aina plussansa ja miinuksensa, Pinta arvelee.

Päävalmentajan mukaan joukkue on ainakin henkisesti valmis ensimmäiseen otteluun.

– Olemme valmiita pelaamaan jotakuta muuta vastaan. Me emme ota täysillä yhteen harjoituksissa niin kuin monet muut joukkueet, joten jätkät ovat valmiita taklaamaan pelaajia toisenvärisissä paidoissa, Bedwell uskoo.

Bedwell odottaa Saintsin kohtaamisesta vaativaa peliä. Tampere on Huskiesin ohella kehittynyt liigaseuroista eniten viime kaudesta, mutta ennen Saintsin ensimmäistä peliä vastustaja on vielä mysteeri.

Huskiesin päävastustajat alkavalla kaudella ovat kuitenkin viisi mestaruutta putkeen voittanut Helsinki Roosters ja sen ykköshaastaja Wasa Royals.

– Kaiken sen perusteella mitä olen lukenut ja kuullut, Royals, Roosters ja Huskies ovat kolme huippujoukkuetta. Totta kai on kunnia olla sillä listalla, mutta meillä oli paras nousijajoukkueen saldo ikinä, seitsemän voittoa runkosarjassa. Meillä on mahdollisuus jatkaa siitä, jos hyödynnämme potentiaalimme, Bedwell arvioi. HÄSA

Asiasanat