fbpx
Urheilu

Huuhkajien avauskokoonpanoon tulee muutoksia – Granlund varmuudella sivussa

Päävalmentaja Kanerva vastaili lehdistötilaisuudessa kysymyksiin leveästi hymyillen
Huuhkajat juhlivat perjantaina Helsingissä. Kuva: Arttu Laitala
Huuhkajat juhlivat perjantaina Helsingissä. Kuva: Arttu Laitala

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue valmistautuu maanantain Kreikka-vierasotteluun rennoissa tunnelmissa.

Asia kävi selväksi sunnuntaina kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa Ateenassa, kun päävalmentaja Markku Kanerva ja laitapelaaja Robin Lod vastasivat kysymyksiin leveät hymyt huulillaan.

Itse asiassa Kanerva ei ainoastaan vastannut kysymyksiin, vaan otti lyhyen tilaisuuden alussa myös haastattelijan roolin. Päävalmentaja aloitti tiedustelemalla, mitkä ovat Lodin tunnelmat.

– Loistavat fiilikset. Ei ole maajoukkuepaidassa ollut tällaista fiilistä hetkeen, Lod vastasi.

Seuraava kysymys liittyi otteluun: Oletko valmis kaatamaan Kreikan huomenna?

– Totta kai, totta kai. Siellä on niin paljon tuttujakin pelaamassa, seurajoukkueurallaan aiemmin Panathinaikosia edustanut Lod totesi.

Vähintään kaksi muutosta avaukseen

Suomi varmisti kautta aikain ensimmäisen miesten EM-lopputurnauspaikkansa perjantaina kukistamalla Helsingissä Liechtensteinin.

Huuhkajat päättää karsintaurakkansa maanantaina Ateenassa, jossa se kohtaa lopputurnausmahdollisuutensa menettäneen Kreikan.

Kanerva lupaili muutoksia Suomen avauskokoonpanoon Liechtenstein-peliin verrattuna.

– Ei ole hirveästi tapana paljastaa, mutta muutoksia tulee. Huomioikaa monikko. Se tarkoittaa kahta tai useampaa, hyväntuulinen Kanerva sanaili.

Päävalmentajan mukaan laitapuolustaja Albin Granlund on ottelusta varmuudella sivussa. Granlund on kärsinyt takareisivammasta.

Kanerva lisäsi, että Granlundin poissaolon lisäksi ilmassa on muutamia kysymysmerkkejä. Esimerkiksi kapteeni Tim Sparv vihjasi medialle jo lauantaina, ettei välttämättä pelaa. Sparv on kärsinyt pohjevaivasta.

“Otetaan tästä hyvä tulos”

Sekä Kanerva että Lod vakuuttivat, että Kreikka-peli hoituu kunnialla, vaikka EM-paikka on jo varma.

– Liechtenstein-pelin jälkeen oli pienet pirskeet. Eilen lähtivät ajatukset ja katseet suuntautumaan Kreikkaan. Meille on tärkeää päättää loistavasti menneet karsinnat tyylikkäästi. Otetaan tästä hyvä tulos ja aletaan keskittyä ensi kesän EM-kisoihin.

Lod totesi palautumisen menneen hyvin.

– Tuollaisen voiton ja saavutuksen jälkeen hyvä fiilis tulee aika itsestään. Jalat eivät hirveästi paina, kun mieliala on niin korkealla, Lod sanoi.

Kreikka-ottelulla saattaa olla merkitystä siihen, mihin koriin Suomi EM-turnauksen lohkoarvonnoissa päätyy.

Huuhkajat on todennäköisesti neloskorissa, mutta nousu kolmoskoriin ei ole poissuljettua. Mahdollinen kolmoskoriin pääsy riippuu myös muiden kuin Suomen oman ottelun tuloksesta.

EM-kisojen lohkot arvotaan 30.  marraskuuta Bukarestissa. STT

Menot