Urheilu

Ilmiömäinen helmikuu nostaa Lauri Markkasta NBA:n tähtikategoriaan

Suomalaistähti on kerännyt kymmenessä perättäisessä ottelussa jokaisessa yli 20 pistettä
Chigago Bulls pelasi helmikuun aikana kymmenen ottelua, ja Lauri Markkanen teki jokaisessa ottelussa yli 20 pistettä ja summasi vähintään yhdeksän levypalloa. Kuvaaja: TANNEN MAURY

Chicago Bullsin Lauri Markkasen helmikuu oli koripalloilijan nuoren NBA-uran ylivoimaisesti paras. Markkanen ja Bulls pelasivat kuun aikana kymmenen ottelua, ja suomalainen teki jokaisessa ottelussa yli 20 pistettä ja summasi vähintään yhdeksän levypalloa.

–  Pitäisikö meidän myös muistuttaa, miten nuori hän on, Bulls hehkutti Twitter-tilillään voitokkaan Mempis-ottelun jälkeen.

Keskiviikkona Bulls haki Memphisin kotiluolasta voiton pistein 109–107. Markkanen oli 22 pisteellään Chicagon toiseksi paras pistemies Zach LaVinen jälkeen. Suomalainen keräsi 35 peliminuutin aikana myös kymmenen levypalloa.

–  Tiukka peli. Heillä (Memphisillä) on todella fyysinen joukkue, Chicagon päävalmentaja Jim Boylen kertoi Bullsin Twitterissä.

–  Pisteet Laurille toisen puolikkaan esityksestä, Boylen kehui Markkasta, joka iski toisella puoliajalla 20 pistettä.

Markkasen helmikuun pistekeskiarvo oli 26 pistettä ottelua kohden. Levypalloja hän keräsi ottelua kohden 12,2. Markkanen aloitti helmikuun iskemällä vähintään 30 pistettä kolmessa peräkkäisessä ottelussa. Parhaat levypallolukemat hän keräsi otteluissa Brooklyniä (18) ja Milwaukeeta (17) vastaan. Kaksinumeroisista piste- ja levypallolukemista kertyi kymmenessä ottelussa kahdeksan tupla-tuplaa.

Bulls on alkanut voittaa

Markkasen henkilökohtaisen panoksen ohella koko Chicagon peli on piristynyt roimasti. Umpisurkean alkukauden pelannut Bulls on NBA:n länsilohkossa sijalla 13.

Joukkue on voittanut kahdeksasta viime ottelustaan viisi. Voitoista komein tuli sunnuntaina, kun Bulls selätti Boston Celticsin 126–116. Celtics oli murskannut Chicagon härkälauman aiemmin kaudella 56 pisteellä.

Memphisiä vastaan LaVine nakutti 30 pistettä. Migreenin takia Bullsin edellisestä ottelusta sivussa ollut takamies Kris Dunn palasi tositoimiin ja teki yhdeksän pistettä reilun puolen tunnin peliajalla. Kentälle palasi myös Otto Porter Jr., jolla on ollut ongelmia vasemmassa jalassa.