Urheilu Kotka

Ilona Mononen tutulla kaavalla viestimestariksi – Janakkalalainen toi Lahden Ahkeran ensimmäisenä maaliin uudessa SM-lajissa

Ilona Mononen ratkaisi 4000 metrin mestaruuden Lahden Ahkeralle. Kuva: Heidi Lehikoinen
Ilona Mononen ratkaisi 4000 metrin mestaruuden Lahden Ahkeralle. Kuva: Heidi Lehikoinen

Janakkalan Ilona Monoselle Kotkan SM-viestien avauspäivä tarjosi uusia kokemuksia kaksin kappalein: hän juoksi ensimmäistä kertaa viestimestariksi Lahden Ahkeran väreissä ensimmäistä kertaa SM-tasolla juostussa 4000 metrin viestissä. Mononen ratkaisi mestaruuden joukkueelleen ”hyväksi todetulla” kaavalla:

– Turha lähteä vetelemään. Kun se loppu on kova, siihen on hyvä luottaa, Mononen sanoi vesisateessa tuoreena mestarina.

Monosen matka oli 1600 metriä. Häntä edeltävät osuudet uudessa viestissä olivat 1200, 400 ja 800.

– Tykkäsin tästä kisamuodosta tosi paljon, hän sanoi innoissaan ja vakuutti jaksavansa vielä sunnuntain kauden päättävässä viestissäkin.

Monosen lisäksi Ahkeran mestarijoukkueessa juoksivat Sini Rajaniemi, Sanna Erkinheimo ja Helmi Vuorimaa.

Miesten puolella Janakkalan Janan pikaviestijoukkue ei onnistunut vaihdoissaan toivotusti ja matka tyssäsi alkueriin. Järjestyksessä Juho Rönkä, Heikki Nieminen, Iikka Alingué ja Lasse Hämelahti juossut nelikko tuli alkuerässään viidenneksi ajalla 42,81.

– Oma juoksu tuntui kyllä tosi hyvältä, oma juoksukunto on varmasti kesän paras. Vaihdoista se jäi kiinni. Iikan kanssa vaihto ei osunut kohdalleen. Kertoo varmaan siitä, että juoksin kyllä reippaammin mitä olemme treeneissä tehneet, Nieminen sanoi.

Tarmon tytöt kuudensia

Hämeenlinnan Tarmo oli 15-vuotiaiden tyttöjen 4×80 metrin aitajuoksuviestissä kuudes ajalla 49,54. Joukkueessa juoksivat Aino Ojaniemi, Vilma Kerälä, Erika Juselius ja Aino Aalto.

– Finaali meni todella hyvin. En olisi ikinä uskonut, että noin kovaa pääsemme. Juoksu tuntui hyvältä. Aika parani alkueristä (49,87), Ojaniemi sanoi iloisena.

– Alku oli tosi hyvä, lopussa vähän hajosi ja törmäsin vikaan aitaan. Tässä kelissä ja vastatuulessa oli ihan hyvä juoksu. Kaikilta oli hyvät juoksut, Kerälä sanoi.

Samaa tuumivat Juselius ja Aalto joukkueen onnistumisesta.

– Jos olisi ihan tosi hyvin mennyt, olisi ollut mahdollisuus ehkä mitaleille. Tämä on ehkä kyllä jo yli odotusten, Aalto sanoi.

Riihimäen Kisko juoksi vastaavan ikäluokan poikien 4×80 metrin aitajuoksuviestissä kahdeksanneksi ajalla 49,80. Joukkueessa juoksivat Vilho Haaksluoto, Jusa Niemi, Juuso Tuominen ja Juho Mantila. Pojilla ei ollut sen kummempaa tavoitetta mietittynä.

– Alkuerä meni paremmin kuin tämä, tuli kaksi kolhua aitoihin, Tuominen sanoi.

– Finaalissa onnistuin tosi hyvin, Haaksluoto sanoi.

Janakkalan Janan 17-vuotiaiden naisten pikaviestijoukkue oli alkueränsä neljäs, muttei selvinnyt loppukilpailuun. Joukkueessa juoksivat Lotta Jalonen, Helmi Lipsanen, Nea Nummenpää ja Tuuli Kulju. HäSa

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic