Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Ilves lämmitti HPK:n hermoja, mutta Kerho punnersi voittoon – Mitä huuteli Miro Karjalainen?

HPK ei ollut parhaimmillaan, mutta kaatoi "suomenmestariehdokkaan". Antti Saarela sai Miro Karjalaisen räyhäämään vastustajan penkille.
Miro Karjalainen paini HPK-maalilla Teemu Rautiaisen kanssa. Kuva: Tomi Vesaharju
Miro Karjalainen paini HPK-maalilla Teemu Rautiaisen kanssa. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK ja Ilves väänsivät perjantaina kiekkoviihdettä pidemmän kaavan mukaan. Ratkaisua haettiin lopulta rankkareilta asti, minkä päätteeksi kotijoukkue nappasi kaksi pistettä lukemin 3−2 (1–0, 0–1, 1–1, 0–0).

Kotivoitto tuli paikoin kiihkeän ottelun päätteeksi. HPK:n maalit rankkareista tekivät Henri Kanninen ja Joona Monto, jotka molemmat onnistuivat myös varsinaisella peliajalla.

– Onnittelut pelaajillemme voitosta. Ei oltu parhaimmillamme. Ilves on yksi kovakuntoisimmista joukkueista ja suomenmestariehdokkaista, mietti Antti Pennanen pelin jälkeen.

 

Tasainen avauserä sai kotiyleisölle makeimman mahdollisen lopun, kun Kanninen ohjasi ylivoimalla kotijoukkueen johtoon vain kaksi sekuntia ennen erätaukoa. Kanninen sai aiemmin erässä itse pureskella kynsiään puhki, kun Ilveksen Liigassa tehokkain ylivoima pyöritteli kuvioitaan HPK:n maalin ympärillä.

Maalin synnyttyä lensi kaukaloon valtava kasa nalleja. HPK:n hyväntekeväisyystempaus tuotti seuran ilmoituksen mukaan peräti 258 nallea vähävaraisille lapsille jaettavaksi.

Toisessa erässä kiekko pyöri enimmäkseen HPK:n päädyssä. Kerholla oli alussa pari ylivoimaa, mutta yritykset jäivät tehottomaksi. Ilves painoi kiekkoa päähän tasakentällisin ja omalla ylivoimallaan.

Niiden aikana eleettömän varmaa peliä keskustan puolustamisen takana esitti Joona Voutilainen, jolle kertyi erässä yli tuplasti torjuntoja Ilveksen Ville Kolppaseen nähden.

– Toisessa ja kolmannessa erässä oli omat paikkamme ansaita kolme pinnaa, mutta maalit jäivät tekemättä, mietti Ilves-päävalmentaja Jouko Myrrä.

 

Voutilainen joutui lopulta kyllä antautumaan. Ilveksen kolmas peräkkäinen ylivoima tuotti tulosta, kun Eemeli Suomi potkaisi ensin kiekon maalinedustaruuhkasta päätyyn, mistä Joona Ikonen pääsi lopulta tälläämään kiekon avoimeen maaliin.

Tilanteessa Niklas Friman kaatui osittain Voutilaisen päälle ja hidasti tämän nousemista. HPK haastoi Suomen maalinedustatoimien takia maalin, mutta videotarkastelu ei tuottanut tulosta – tasoitus Ilvekselle.

Kolmas erä käynnistyi HPK:lta kaikkea muut kuin hyvin. Ilves hallitsi peliä lähes seitsemän minuuttia, kunnes vastahyökkäys tuottikin Kerholle maalin. Mikko Lahtela purjehti alueelle ja sai syötettyä kiekon poikittain Montolle.

Kauden ensimmäinen ja uran toinen liigamaali ohitti Kolppasen räpyläpuolelta. Riemu jäi lyhytaikaiseksi, kun Niko Peltola ujutti alle puolitoista minuuttia myöhemmin vieraat taas tasoihin.

 

Ennen rankkareita nähtiin hieman nokkapokkaa ja vääntöä. Ensin Tommi Tikka lensi jäähylle hyökättyään aloituksen jälkeen vääntämään suuta soittaneen Antti Saarelan kimppuun. Sitten tuli Miro Karjalaisen suihkukomento, kun puolustajakolossi lähti vaihtoaitiosta avautumaan Saarelalle Ilves-penkin eteen.

– Se jää meidän väliseksemme, sanoi Karjalainen pelin jälkeen kysyttäessä siitä, mitä Saarela HPK-pelaajille huuteli.

Mitä Karjalainen sitten itse sanoi?

– Sekin jää meidän väliseksemme, hymyili Karjalainen. HäSa

HPK–Ilves vl. 3–2 (1–0, 0–1, 1–1, 0–0, 1–0)

1. erä: 19.58 Henri Kanninen (Jere Innala-Cody Kunyk) 1–0 yv.

Jäähyt: 2.27 Henri Kanninen HPK 2 min, 7.23 Matias Maccelli Ilves 2 min, 19.13 Joukkuerangaistus Ilves 2 min.

2. erä: 37.45 Joona Ikonen (Joose Antonen-Eemeli Suomi) 1–1 yv.

Jäähyt: 21.59 Teemu Lepaus Ilves 2 min, 24.22 Tuomas Salmela Ilves 2 min, 26.18 Filip Krivosik HPK 2 min, 30.30 Niklas Friman HPK 2 min, 37.04 Jere Innala HPK 2 min.

3. erä: 46.47 Joona Monto (Mikko Lahtela-Elmeri Eronen) 2–1, 48.15 Niko Peltola (Teemu Lepaus-Joose Antonen) 2–2,

Jatkoaika: Maaliton.

Jäähyt: 5.00 Tommi Tikka HPK 2 min, 5.00 Miro Karjalainen HPK 10 min.

Vl-kilpailu: Joona Monto 3–2

Jäähyt yhteensä: HPK 5×2 min Miro Karjalainen 10 min=20 min, Ilves 4×2 min=8 min.

Maalivahtien torjunnat: Joona Voutilainen HPK 9+10+6+1=26 Ville Kolppanen Ilves 6+4+9+2=21

Yleisöä: 4 181

Kommentti: Ilves, maukas vastus myös keväälle

Perjantain liigakamppailu oli avointa kiekkoviihdettä sieltä paremmasta päästä. Ilveksen joukkue on päässyt valmentajanvaihdoksen jälkeen enemmän kuin jaloilleen, jopa lentoon, ja se pelaa nyt vapautunutta ja etenkin hyökkäyspäässä nopeaa kiekkoa.

Kerho oli ajoittain pitkiä aikoja puolustuspään motissa.

HPK:n onneksi se selviytyi nyt alakynnestään mallikkaasti. Olisi herkullista nähdä, jos samat joukkueet kohtaisivat toisensa myös pudotuspeleissä.

Siinä Kerholla voisi olla jopa pientä etua, sillä Ilveksen ainoana jonkinlaisena heikkoutena voisi pitää oman alueen ja maalinedustan puolustamista. Siellä ilvesläiset hukkaavat yhä ajoittain miehiä, eivätkä jokaisen kevytrakenteisemman hyökkääjän parhaat avut ole kaksinkamppailussa ja väännöissä.

Kiekon saadessaan joukkue pelaa parhaimmillaan erittäin näyttävästi. Välillä näytti kuin se olisi pelannut ylivoimaa tasakentällisin. HPK:n onneksi päät pysyivät loppua kohden kylmänä, ellei nyt jatkoajan loppua ja Saarela-show’ta lasketa.

HPK:n kopista kuului pelin jälkeen riehakkaan vapautunutta mölinää. Myös yleisölle riittää viihdettä pian uudestaan, sillä tulevalla viikolla se pelaa kotona kahdesti.