Urheilu

Ilves liian liukas Haka/Härmälle

Ei riitä Valkeakosken Hakan ja Hämeenlinnan Härmän yhteisjoukkueen pelillinen taso voittoihin tämän talven A-poikien SM-karsintasarjassa. Kun sarjaa on pelaamatta kolme kierrosta, niin hämäläisjoukkueen pistesarake on lihonut ainoastaan yhdellä tasapelipisteellä. Sunnuntaina voittotilin aukeaminen ei ollut edes lähellä, kun sarjaa puhtaalla pelillä johtava Tampereen Ilves kävi hakemassa Pullerilta helpon 4–1 (2–0) -voiton.

Haka/Härmä sinnitteli kevätauringon lämmittäessä Ilveksen kyydissä ensimmäisen puoli tuntia. Sen jälkeen Elias Kuusela ja Santeri Kallio veivät neljän minuutin sisään vieraat kahden maalin johtoon, eikä voittajasta ollut tämän jälkeen epäselvyyttä. Maaleja edelsi kotijoukkueen ottelun paras jakso, jolloin sillä oli mahdollisuus ottaa komento kentällä myös maalien muodossa. Timo Viljanen ja Aare Turunen eivät kuitenkaan paikoissaan onnistuneet, Ilves huokasi helpotuksesta ja meni menojaan. Juho Heikkinen ja Julius Järvinen lisäsivät vierasjohdon jo neljään maaliin toisella puoliajalla, ennen kuin Joona Kari viimein rikkoi joukkueensa kuparisen kaksi minuuttia ennen peliajan loppumista.

Haka/Härmän päävalmentaja Asko Jussila näki sunnuntain pelissä koko kauden pienoiskoossa.

– Tasomme ei tällä hetkellä riitä enempään. Olimme vastustajaa jäljessä lähes joka osa-alueella, emmekä toisaalta käyttäneet omia maalipaikkojamme, silloin kun niitä saimme. Toiselle jaksolle vaihdoimme jo Kuopiosta tuttuun pelisysteemiin ja se toimi mielestäni paremmin. Varmasti jatkamme sillä tästä eteenpäin ja kehitämme alkuperäisen suunnitelman mukaan pelaajia sarjan viimeiseen peliin asti, Jussila mietiskeli loppukauden tavoitteita. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020