Urheilu Hämeenlinna

Indiansin vuoro viedä pisteet Steelersiltä – "Kaveri oli kurinalaisempi ja tehokkaampi"

Sarjajumboksi valahtanut Steelers ei onnistunut kasvattamaan pistetiliään tämän viikon kahdessa kotipelissään. Edessä vieraspelejä ja tavoitteena suoran putoamisen välttäminen.
Indiansin Tuomas Harjula ja Steelersin Henri Aallonen kamppailivat pallosta Loimua-areenassa. Kuva: Tomi Vesaharju
Indiansin Tuomas Harjula ja Steelersin Henri Aallonen kamppailivat pallosta Loimua-areenassa. Kuva: Tomi Vesaharju

Steelers Hämeenlinnalla oli tiistailta alla kotitappio Jyväskylän Happeelle maalein 4–6 ja torstaina tuli jälleen tappio, kun espoolainen Westend Indians vei Loimua-areenasta pisteet lukemin 3–7 (1–1, 1–4, 1–2) ja nousi salibandyliigassa neljänneksi taistelemaan kotiedusta pudotuspeleihin.

– Kaveri oli kurinalaisempi ja tehokkaampi, mitäs tässä muuta voi sanoa, totesi Steelersin päävalmentaja Raine Laine.

– Mutta tämä peli oli joukkueelta selkeä ryhtiliike ja tasonnosto verrattuna tiistain peliin, se vaan ei riittänyt. Loppuun asti kyllä taisteltiin.

Jälleen kerran vieraiden ykkösketju oli tuhoisa ja liian vahva Steelersille.

Indiansin maajoukkuemiehet Aaro Astala (1+2), Valtteri Kainulainen (1+0) ja puolustaja Otto Lehkosuo (1+1) sekä ykkösketjun toinen laituri Eero Harjula (1+1) olivat tehoillaan ratkaisevassa roolissa.

Pasi Järvinen (18 torjuntaa) sai jo avauserässä venyä Steelersin maalilla muutamaan huipputorjuntaan. Indians vei peliä ja kova karvaus tyrehdytti kotijoukkueen hyökkäyksiin lähtöä. Steelers vetäytyi tiukkaan puolustukseen ja haki vastaiskuilla paikkoja.

Avauserän molemmat osumat syntyivät ylivoimalla. Steelersin tasoitusmaalin teki Markus Sipronen (1+1) Jarno Mäkisen esityöstä.

Toisessa erässä Steelers oli paremmin pelissä mukana, mutta maalipaikat olivat edelleen tiukassa. Indians on päästänyt toiseksi vähiten maaleja omiin ja myös Steelersillä oli vaikeuksia päästä kunnon tekopaikkoihin silloinkin, kun se sai pyöritettyä pidempiä hyökkäyksiä.

Erän tehoista vastasikin Indians, joka käytti hetkensä hyväkseen ja ratkaisi ottelun.

Johtomaali tuli jo erän ensimmäisellä minuutilla, erän puolivälissä vieraat iskivät reilun minuutin sisään kahdesti ja viimeisellä minuutilla tuli vielä osuma.

Steelersin 2–4-kavennusmaalin laukoi Henri Aallonen.

– Toiseen erään Indians teki pieniä muutoksia, joihin emme pystyneet reagoimaan. Heidän ykkösketju oli kyllä huomioitu, tiedettiin, että se on todella kova. Ensin peluutimme omaa ykköstämme sitä vastaan ja sitten koitettiin myös toista ketjua, Laine kertoi.

– Vauhdissa oli selkeä ero ja omiin Indians tuli koko ajan sata lasissa, kun me tulimme kahdeksaakymppiä. He uskalsivat kääntää peliä paremmin.

Päätöserään Steelers haki lisävoimaa penkiltä ja Markus Hautaoja kiitti vastuusta laukomalla 3–5-kavennuksen Jukka Jaakonsaaren syötöstä.

Mutta vain 11 sekuntia myöhemmin Indians kuittasi ja loppunumerot tyhjään maaliin teki Teppo Salo (2+0).

Steelers on valahtanut jälleen sarjajumboksi suoran putoajan paikalle, kun kuopiolainen Welhot kukisti sipoolaisen ÅIFin.

Welhot ja ÅIF ovat pisteen edellä Steelersiä ja ensimmäisenä suoran säilyjän paikalla on Tikkurilan Tiikerit kuusi pistettä Steelersin yläpuolella.

Steelersillä on jäljellä seitsemän runkosarjapeliä, joista vain yksi enää kotona ja kuusi vieraskentillä. Vastaan tulevat vielä muun muassa Tiikerit ja Welhot.

– Seitsemän peliä ja 21 pistettä vielä jaossa. Kaikissa otteluissa on tarjolla kolme pistettä ja pelimme ovat näyttäneet, että meillä on mahdollisuus ottaa pisteitä joka pelistä. Keskitymme jokaiseen peliin erikseen, emmekä mieti jotain tiettyjä vastustajia, Laine korosti.

Laineelle Indians-ottelu oli neljäs Steelersin päävalmentajana ja edelleen joukkueen kokoonpano on vaihdellut pelistä toiseen, eikä se ole johtunut loukkaantumisista tai poissaoloista.

– Olemme etsineet hyviä ketjukoostumuksia ja tehneet kokeiluja. Tähän peliin lähdimme hakemaan kokoonpanoa, jolla mennään nyt mahdollisimman pitkään. Laseretti on tyhjentynyt ja koko rosteri alkaa olla käytössä, kun saimme näihin viikkopeleihin myös armeijassa olevat pelaajamme mukaan, Laine painotti. HäSa

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic