Urheilu

Inga Linna kiskaisi finaaliin

Inga Linna nähdään universiadien moukarifinaalissa.

Riihimäen Kiskon Inga Linna onnistui hienosti Napolissa kesäuniversiadien moukarikarsinnassa ja kiskaisi itsensä finaaliin kauden parhaallaan 67,23.

24-vuotias heittäjä oli neljänneksi paras karsinnassa, jossa vain kärkikaksikko Unkarin Reka Gyuratz (68,05) ja Ukrainan Iryna Klymets (68,01) heittivät yli karsintarajan. Kahdentoista heittäjän finaaliin riitti tulos 60,65.

– Olo oli varma vaikka vähän oksentelin aamulla, liekö joku ruokamyrkytys. Rinki ja olosuhteet olivat hyvät ja sain tehtyä rentoja heittoja. Innolla odotan finaalia, kommentoi Linna, joka ennen kisoja asetti tavoitteeksi juuri finaalipaikan.

Aiempi kauden paras tulos 66,83 syntyi Saarijärven juhannuskisoissa. Linnan ennätys 68,79 on viime kesältä ja alkukauden kisojen yhteydessä hän on vakuutellut, että kunto on hyvä, vaikka tulokset ovat jääneet odotettua heikommiksi.

Finaaliryhmästä Linna on kauden tilastokuutonen ja ennätystilastossa viidentenä. Kolme heittäjää on ylittänyt tällä kaudella 70 metriä tilastokärki Klymetsin johdolla (72,65). HäSa

Päivän lehti

8.8.2020