Urheilu

Inga Linna pettyi Forssassa – "Koskaan en ole noin huonoissa olosuhteissa kilpaillut"

Riihimäen Kiskon Inga Linna lähti torstai-iltana Forssaan tavoittelemaan Berliinin EM-kisojen tulosrajaa (69m), mutta oli kisan jälkeen pettynyt. Tällä kertaa ei kuitenkaan omaan kuntoonsa, vaan olosuhteisiin Vieremän heittomontussa.

– Yritän olla aina syyttämättä olosuhteita, mutta nyt täytyy sanoa, että koskaan en ole noin huonoissa olosuhteissa kilpaillut. Paikka oli keskellä hiekkamonttuja, rinki liukas kuin jää, ringissä reikiä eikä reunoja eikä kunnon häkkiä. tai paikkaa käydä vessassa. Harmi, että kisapaikka oli tänään tämä ja tuloskin sen mukainen, Linna tilitti.

– Liitolta pyydettiin, että järjestettäisiin tälle illalle ylimääräinen tuloksentekokilpailu paikkaan, jossa on hyvä heittää. Ehdotimme muutamaa paikkaa, mutta jostain syystä kisa järjestettiin hiekkakuopalla.

Linna oli naisten kisan kakkonen tuloksella 65,46 ja toinenkin heitto kantoi yli 65 metriä. EM-kisoihin jo valittu Karhulan Katajaisten Krista Tervo sai hänkin parhaallaan vain 65,52 ja vei niukasti voiton.

Miesten ykkönen Someron Esan Henri Liipola jäi myös selkeästi tämän kesän ennätyksestään (75,13) tuloksella 71,95, joka on hänen kauden heikoin kisatuloksensa.

Linna heittää seuraavaksi Jyväskylän Kalevan kisoissa, joissa naisten moukarikarsinta heitetään torstaina 19. heinäkuuta ja finaali perjantaina 20. heinäkuuta. EM-kisojen tulosraja on tehtävä 29. heinäkuuta mennessä, jolloin Suomen Urheiluliitto nimeää viimeiset urheilijat kisoihin.

Linnan ennätys moukarikarnevaaleilta on 68,52 ja viiden parhaan kilpailun keskiarvo tällä kaudella 67,08.

– Kunto on hyvä, mutta EM-raja ei tule väkisin koko ajan kisaamalla. Jyväskylässä on kunnon olosuhteet ja nyt ajatukset sinne, Linna linjasi. HäSa