Urheilu

Inga Linna sittenkin EM-kisoihin – "Minulla oli pieni usko ja toivo loppuun asti"

Yleisurheilun Euroopan mestaruuskisoissa Berliinissä nähdään kuin nähdäänkin ensi viikolla enemmän kantahämäläisedustusta kuin vain korkeushyppääjä Ella Junnila. Pitkään EM-paikkaa hätyytellyt Riihimäen Kiskon moukarinheittäjä Inga Linna valittiin tiistaina viimeisenä urheilijana Suomen kisajoukkueeseen.

Linna ei rikkonut EM-rajaa 69 metriä, mutta sai paikan rankingin perusteella. Rajan ylitti juuri kisoihin tavoitellut 26 urheilijaa, mutta kolmelta heistä jää osallistumisoikeus käyttämättä.

Sunnuntaina ennätyksensä 68,79 heittänyt Linna on Euroopan tilastossa sijalla 29. Nuorten Suomen ennätyksellä 69,42 kisamatkansa jo kesäkuussa varmistanut Krista Tervo löytyy sijalta 21.

23-vuotiasta Linnaa harmitti vielä sunnuntaina niukka karsiutuminen.

– Minulla oli pieni usko ja toivo loppuun asti, että tuo tulos riittäisi EM-kisoihin. Berliini oli minulla tavoitteena. Nyt on hyvä lähteä kisoihin, kun olen juuri heittänyt oman ennätykseni ja olen hyvässä kunnossa, riihimäkeläinen sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Linna debytoi aikuisten arvokisoissa kaksi vuotta sitten Amsterdamin EM-häkissä. Silloin hän jäi puolentoista metrin päähän loppukilpailusta karsinnan sijalle 16. Nyt heittäjä uskoo parempaan, vaikka naisten moukarin yleinenkin taso on noussut.

– Seuraava tavoite on heittää Berliinissä omalle tasolle. Uskon, että se riittäisi finaaliin.

Suomen EM-joukkueen lopullinen koko ilman viime hetken poisjääntejä on 42 urheilijaa. Linnan lisäksi rankingilla Berliiniin olisivat päässeet 400 metrin aitajuoksija Hilla Uusimäki ja naisten pikaviestijoukkue.

Uusimäki voitti toissa viikolla SM-hopeaa kauden parhaallaan 57,78, joka jäi vain 8 sadasosaa EM-rajasta, mutta lonkka kipeytyi viikko sitten.

– Nyt oli kyse toisesta lonkasta ja jalasta kuin aiemmin. Tosi harmi, kun Kalevan kisoissa alkoi tuntua, että pääsen viimein taas juoksemaan kunnolla. Vaikka pystyisin Berliinissä jotenkin juoksemaan, en pystyisi tekemään kilpailuun sellaista valmistautumista EM-kisoihin kuin pitäisi, Uusimäki kertoi tiedotteessa.

Valmennuspäällikkö Jorma Kemppainen kertoo, että viestijoukkuetta ei puolestaan lähetetä vähäisen vaihtoharjoittelun ja yksilöiden saavuttamattomien EM-rajojen takia.