Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Innala ja Turunen kahdenkympin kerhoon

HPK katkaisi kolmen ottelun tappioputken kukistamalla Jukurit.
HPK:n Janne Tavi taistelee kiekosta Jukureiden maalilla. Kuvaaja: Esko Tuovinen / arkisto

Edellisellä viikolla kaksi kertaa kahden maalin johtoaseman menettänyt HPK ryhdistäytyi tällä kertaa itse nousemaan tappioasemasta voittoon. Jukurit kaatui kotona 4−3 (2−2, 0−1, 2−0).

Jere Innala nousi keskiviikkona sankariksi iskemällä kliinisen tarkan voittomaalin kolmannessa erässä Jukureita vastaan. Maali oli Innalalle jo kauden kahdeskymmenes, kuten myös Teemu Turusen vastaava ottelun ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä HPK oli vaikeuksissa, mutta nousi päätöserässä maalin takaa-ajosta täydet kolme pistettä oikeuttaneeseen 4−3-voittoon.

− Nyt hymyilyttää, mutta ottelun aikana ei aina hymyilyttänyt, mietti päävalmentaja Antti Pennanen erityisesti joukkueen toista erää.

Avauserää HPK hallitsi, mutta sortui pahoihin virheisiin. Avausmaali oli Jesper Lindgrenin ja Antti Karjalaisen yhtäaikaisen nukahtamisen tulos. Karjalainen näytti ehtivän päätykiekkoon ajoissa, mikä sai Lindgrenin jättämään kiekontavoittelun Ville Leskisen kanssa kesken. Karjalaisen mailapeli epäonnistui, minkä seurauksena Leskinen pääsi pistämään kiekon tyhjään maaliin.

 

HPK tasoitti pelin Turusen ylivoimaosumalla neljä minuuttia myöhemmin. Kerho pääsi tovia myöhemmin uuteen ylivoimayritykseen, mutta ensimmäisenä lipsahtikin Jukurien Joonas Kalliola läpiajoon. Kalliola vedettiin nurin, ja seuranneesta rankkarista Vadim Pereskokov leipoi kiekon maaliin.

Kerhon onneksi ylivoima tuotti toistamiseen tasoituksen, kun Valtteri Puustinen osui lähietäisyydeltä. Alussa töpeksinyt Lindgren paikkaili virheitään syöttämällä molemmat avauserän HPK-osumat.

Toisen erän vei Jukurit, mutta kolmannen erän maalit ja sitä seurannut onnistunut pelin rauhoittaminen riittivät HPK:n voittoon.

− Siinä toisessa erässä olimme huolimattomia. Jukureilla oli myös hienoja pikkujuttuja pelaamisessaan, pääsivät koko ajan väleihin. Olimme mankelissa, kehui Pennanen vastustajaansa.

Voittomaalin tehnyttä Innalaa Pennanen kommentoi kovan harjoittelun ja keskittymisen sankarina. Nuoren hyökkääjän pelaaminen ja laukaisumäärät olivat jo syksyllä hyvällä tasolla, mutta maaliverkot ovat alkaneet heilua vasta kauden edetessä pidemmälle.

− Viime keväänä alkoi hänen ajatusmaailmansa muuttua. Hyvä kesä alle. Nyt sitten tehojen myötä on saanut ansaitsemaansa huomiota ulkopuolelta. Älyttömän nopeustaitava ja on saanut hyvää kamppailukovuutta. HäSa

Antti Wennström

 

Katso videolta HPK:n Jere Innalan tekemä HPK:n voitomaali

 

4–3 (2–2, 0–1, 2–0)

1. erä: 2.01 Ville Leskinen 0–1, 6.07 Teemu Turunen (Jesper Lindgren-Robert Leino) 1–1 yv, 11.27 Vadim Pereskokov 1–2 rl.12.40 Valtteri Puustinen (Jere Innala-Jesper Lindgren) 2–2 yv.

Jäähyt: 5.25 Harri Kainulainen Jukurit 2 min, 10.51 Joukkuerangaistus Jukurit 2 min, 11.27 Petteri Nikkilä HPK 0 min.

2. erä: 32.23 Joonas Kalliola (Harri Kainulainen) 2–3.

Jäähyt: 22.25 Joonas Kalliola Jukurit 2 min, 29.06 Petteri Nikkilä HPK 2 min, 29.06 Petteri Nikkilä HPK 2 min, 29.06 Ville Leskinen Jukurit 2 min, 34.04 Mikko Kokkonen Jukurit 2 min.

3. erä: 40.08 Otto Paajanen (Petteri Nikkilä) 3–3, 48.50 Jere Innala (Robert Leino) 4–3,

Jäähyt: 41.39 Jesper Lindgren HPK 2 min, 57.47 Valtteri Puustinen HPK 2 min.

Jäähyt yhteensä: HPK 4×2 min=8 min, Jukurit 5×2 min=10 min.

Maalivahtien torjunnat: Antti Karjalainen HPK 5+5+11=21, Sami Rajaniemi Jukurit 10+9+1=20 (pois: 58.03–60.00).

Yleisöä: 3  643.

 

Kommentti: Pelottaako?

Yksilövirheet ja turhat jäähyt olivat kostautua HPK:lle keskiviikkona. Enimmäkseen hanskassa ollut ottelu ilman panosta pelaavaa Jukureita vastaan herätti turhaakin jännitystä kevättä silmällä pitäen, kun mikkeliläiset onnistuivat karvauksellaan sekoittamaan HPK:n pasmoja.

Tärkein eli kolme pistettä tuli tällä kertaa. Täytyy olla kuitenkin yltiöoptimisti, jos arvelee tämänpäiväisen huolellisuuden ja maalivahtipelin riittävän pudotuspeleissä.

Nyt Kerho oli vaikeuksissa Jukurien eikä Kärppien Ville Leskisen kanssa. Parempiakin pelejä pelannut Antti Karjalainen näytti vaihteeksi säikähtävän sitä, että kaukalossa on pääty ja kiekko pomppii.

Poissaolot ja vielä parhaita askeleitaan hakevien Henri Kannisen ja Janne Tavin opetteluvaihe sotkevat toistaiseksi ketjujen tasapainoa. Etenkin Kanninen saisi liimata vielä pelihousujensa takaosaan ajokoulusta tutun varoituskolmion.

Perjantaina Kerho kohtaa pudotuspelipaikasta verisesti taistelevan Vaasan Sportin. Voin vannoa, että sielläkin vastustaja iskee taatusti täysillä päälle.

HPK:n pudotuspelipaikka on kyllä käytännössä varma. Pitkän kevään kannalta on kuitenkin merkittävä ero siinä, lähteekö joukkue sinne puolivälierien kotiedulla vai säälikierrokselta.

Antti Wennström