Kiekko Urheilu

Iso ryöstö Turusta, HPK avasi pudotuspelit voitolla – Pennanen kiitteli omiensa uhrautumista: ”Kovaa leikkiä”

Jopa HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen yllättyi avausottelun kovasta intensiteetistä.
HPK:n ensimmäisen maalin tekijä Teemu Turunen juhli makeaa voittoa Turussa. TPS:n Kaapo Kakkoa ei tällä kertaa naurattanut. Kuva: Ari-Matti Ruuska
Kuva: Ari-Matti Ruuska

Bussilastillinen hämeenlinnalaiskannattajia sai todistaa haluamaansa, kun HPK kävi suorittamassa voitokkaan ryöstöretken puolivälierien avausottelussa TPS:ää vastaan 3–2-vierasvoitolla.

Ottelusarjan iso kuva vaikuttaa avausottelun perusteella olevan hyökkäysalueen hyökkäyspelissä ja pitkien kulmapelien pelaamisessa. Hallintajaksot hyökkäysalueella kestivät parhaimmillaan minuuttikaupalla molempien joukkueiden joutuessa jahtaamaan pelivälinettä.

– Hallinnat vaihteli ja ottelussa intensiteetti oli jopa kovempi kuin odotin, mutta molempien pitkät hyökkäysalueen hallinnat muuttivat pelin luonnetta. Kaksi hyvää hyökkäyspelijoukkuetta, kun pelaa vastakkain, tuolta se näyttää. Tässä oli kova vaatimustaso molempiin suuntiin. Jos hukkaa kiekon väärässä kohtaa, voimme seistä ja kaksi ja puoli minuuttia omissa, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen arvioi.

 

HPK sai ensimmäisen etsikkoaikansa avauserässä, kun Jani Forsströmille tuomittiin 2+2-minuuttinen korkeasta mailasta, joka osui Filip Krivosikin kasvoihin. Ylivoima ei kuitenkaan saanut ainuttakaan vaarallista tilannetta kasaan ja mahdollisuus kuivui kasaan.

Teemu Turunen avasi kuitenkin maalinteon ensimmäisen erän purjehtiessaan näyttävästi maalille ja kiskaisemalla rystyllä maaliin ohi TPS-vahti Rasmus Tirrosen.

Katso tästä Teemu Turusen tekemä HPK:n ensimmäinen maali:

 

TPS otti kuittivihkon käteensä vain vajaa minuutti Turusen osumasta, kun Patrik Björkstrand kuittasi tasoituksellaan luikerrellen Jesper Lindgrenin ja Niklas Frimanin pyristelyistä huolimatta.

 

Toisessa erässä nähtiin merkittävä käänne. Vielä viime kaudella Kerho-nutussa pelannut Oula Palve pinkoi alivoimalla karkuun. Palvetta rikottiin ja TPS:lle tuomittiin rankkari, jota Palve lähti ampumaan itse.

Palve kuitenkin epäonnistui – pidemmän korren veti viime kauden seuratoveri Emil Larmi.

Torjunta oli käänteentekevä, sillä pian tämän jälkeen Kerhon ylivoima tuotti tämän jälkeen vihdoin tulosta, kun Jesper Lindgrenin laukaus ohitti laatukoppeja ottelussa kiinniottaneen Tirrosen.

HPK:n päävalmentaja Pennanen myönsi rankkarin olleen merkittävä.

– Se oli iso käännepiste meille, se on totta. Onneksi saimme ylivoimamaalin siihen paikkaan, koska välillä alkoi olla melko tuskaista, Pennanen sanoi.

HPK sai tuloksentekoon lisäapua nelosketjulta, kun Filip Riska ja Miro Ruokonen tekivät vahvan maskin Tirrosen eteen ja Filip Krivosik tuikkasi voittomaaliksi jääneen johto-osuman.

Katso tästä Filip Krivosikin tekemä HPK:n voittomaalia:

 

Kolmas erä alkoi pahaenteisesti vierasjoukkueen kannalta, sillä TPS:n Ilkka Heikkinen kajautti lämärinsä ylivoimalla ohi Larmin ennen kuin erää oli ehtinyt kulua edes minuuttia. Maali jäi kuitenkin pelin viimeiseksi.

TPS:lle tarjottiin kreivin aikaan kultaista mahdollisuutta ylivoimalla, kun ottelua oli jäljellä vain 2.04, kun Valtteri Puustinen ohjattiin jäähylle.

TPS:n kovasta painostuksesta huolimatta, HPK-miehistö ei siviilirohkeutta osoittanen ja kiekkojen eteen sinkoilemalla kärsinyt takaiskuista.

– Lopussa osoitimme luonnetta, blokkasimme siinä kolme Ilkka Heikkisen lämäriä pois. Se on kovaa leikkiä, mutta tähän aikaan vuodessa niin pitää tehdä. Olisi harmittanut, jos tämä olisi hävitty, kun johdimme jo 3–1, Pennanen sanoitti.

Sarja jatkuu seuraavaksi Ritariareenassa lauantaina HPK:n pudotuspelien kotiavauksessa. HäSa

Lue myös: Petteri Sihvosen niputus Kerhon avausryöstöstä – “Suvereeni peli HPK:lta”