Kiekko Urheilu

Jääfarssi lopetti HPK:n harjoitusottelun Lappeenrannassa lyhyeen – kaksi erää jäi pelaamatta: "Saatiin lämmöt otettua"

SaiPan ja HPK:n välinen harjoitusottelu Lappeenrannassa jäi jään lohkeamisen vuoksi yhden erän mittaiseksi.
HPK:n maalivahti Joona Voutilainen ei ennättänyt torjua montaa kertaa Lappeenrannan ottelussa. Kuva: Riku Hasari
HPK:n maalivahti Joona Voutilainen ei ennättänyt torjua montaa kertaa Lappeenrannan ottelussa. Kuva: Riku Hasari

SaiPan ja HPK:n välinen harjoitusottelu Lappeenrannan Kisapuistossa jäi lyhyeksi kuin kananlento. Ottelua ei voitu heikon jään vuoksi pelata kuin yhden erän verran.

Ottelu keskeytettiin, kun SaiPan kotipäädyn maalin takana ollut jään lohkeaminen ei antanut mahdollisuutta viedä ottelua turvallisesti loppuun. Ottelun keskeytyessä taululle jäivät lukemat 0–0.

– Saatiin lämmöt sentään otettua, HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen lohkaisi tuoreeltaan.

– Kun tilanne oli mikä oli, eikä ottelua voitu viedä turvallisesti loppuun – ei näissä asioissa mitään riskejä pidä ottaa.

Tiilikainen oli jäällä keskustelemassa ottelun jatkosta SaiPa-luotsi Tero Lehterän ja ottelun tuomariston kanssa. Kun jäätä ei saatu kuntoon, vaihtoehtoja ei juuri jäänyt.

– Kävimme siinä läpi onko harjoitushallia mahdollista käyttää. Joukkueet olivat samaa mieltä siitä, että tuolla jäällä ei ainakaan jatketa. Harjoitushalli ei kuitenkaan ollut vielä pelikelpoinen, Tiilikainen kertoo.

Tiilikainen ei muista nähneensä vastaavaa kuin ”jossakin kesäturnauksessa vuosien takaa”.

Päävalmentajan mukaan joukkue osasi ottaa eriskummallisen tapauksen vastaan hurtilla huumorilla.

– Pilke silmäkulmassa asia taidettiin ottaa, vaikka kaikkien mielestä varmasti olisi tietysti ollut kiva pelata peli loppuun. Luojan kiitos pelaamme jo heti seuraavana päivänä.

 

Ei täyttä kokoonpanoa

HPK matkusti Lappeenrantaan puutteellisella miehistöllä, sillä Kerho ei saanut jalkeille täyttä kokoonpanoa.

Lappeenrannan reissuun saatiin matkaan 11 hyökkääjää ja kuusi pakkia. Koronaviruskriisissä olevia Jukureita vastaan perjantaina pelanneen U20-joukkueen toiminta on keskeytynyt, joten sieltä hätäapuja ei ollut saatavilla. Tilanteen vuoksi esimerkiksi HPK:n takalinjoilla harjoitusotteluissa ollut Atso Lehtinen ei ollut käytettävissä.

Yhteistyöseura FPS:stä joukkue sai takalinjoilleen Kerho-paidastakin tutun miehen Paavo Tynin.

– Tilanteeseen vaikuttaa tuo U20-joukkueen tilanne. Nämä asiat on hoidettava vastuullisesti. Se on pieni murhe kuin että otettaisiin jotain riskejä. Nyt Forssa-yhteistyö oli apunamme, Tiilikainen luonnehti.

Hyökkääjä Henri Kanninen jäi Lappeenrannan reissusta pois vain hetkiä ennen ottelun alkua varotoimenpiteenä. Kannisen lähipiirissä oli Tiilikaisen mukaan ilmennyt flunssaa.

– Tuntia ennen Kanninen jäi pois normiprotokollan mukaan. En tiedä vielä saammeko nostettua esimerkiksi Forssasta Tapparaa vastaan kahdennentoista hyökkääjän, mutta ihan hyvin voimme 11 hyökkääjälläkin pelata. Tyni on myös torstaina käytettävissä.

HPK:n joukkueeseen etsitään vielä yhtä puolustajaa – jolle olisi erityisen suuri tarve, sillä Ville Koistinen ja Santeri Lukka ovat vielä joitain viikkoja sivussa vammojen vuoksi.

– Hätiköityjä valintoja ei kuitenkaan kannata tehdä, oikean pelaajan pitää ensin löytyä. Pelaajien kuntoutus näyttää kuitenkin hyvältä tässä vaiheessa.

Niin hyvältä, että Tiilikaisen mukaan on nähty viitteitä positiivisista signaaleista, että joko Koistinen tai Lukka – tai molemmat – olisivat HPK:n Liiga-kauden avausottelussa 1. lokakuuta Kärppiä vastaan rivissä.

– Toivoa on, mutta aika sen sitten kertoo.

 

”Ainakin jäi nälkää huomiselle”

Ensimmäisen erän perusteella Tiilikainen näki HPK:n pelaamisen kuitenkin nytkähtäneen eteenpäin, vaikka tajunnan räjäyttävää analyysiä tynkäpelistä ei voikaan tehdä.

– Oli siinä hyviä aihioita. Kiekottelimme aika hyvin ja pelirohkeus oli kaikkiaan hyvää. Pelasimme hyvän vieraserän ja tykkäsin siitä. Samaa settiä sitten huomenna, jossa vastus on jälleen kova, Tiilikainen totesi.

HPK kohtaa torstaina Hämeenlinnassa Tapparan.

– Ainakin jäi nälkää huomiselle! HäSa

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic