Kiekko Urheilu

Jääharjoitteluun palannut Juuse Saros odottelee NHL:n ratkaisuja maltilla – "On infottu, että vielä ei ole kiire takaisin"

Nashville Predatorsin Juuse Saros on jo palannut jäälle, mutta paluu Pohjois-Amerikkaan on vielä avoinna.
Juuse Saros on vielä epätietoinen NHL:n lopullisista suunnitelmista kauden jatkamisen suhteen. Kuva: Sara Aaltio
Juuse Saros on vielä epätietoinen NHL:n lopullisista suunnitelmista kauden jatkamisen suhteen. Kuva: Sara Aaltio

NHL-pelien paluun varmistusta on odotettu, mutta toistaiseksi mitään ei ole lyöty varmuudella lukkoon.

Uutisissa on kerrottu NHL:n aikeista pelata koronaviruspandemian keskeyttäneen runkosarjan jälkeen pudotuspelit 24 joukkueen voimin ja mallissa on esitelty ajatusta, jossa pelit alkaisivat elokuun alussa.

NHL suunnittelee myös kauden viimeisten pelien pelaamista keskitetysti kahdella paikkakunnalla. Kaupungit, joita NHL:n johdossa harkitaan pelipaikkakunniksi, ovat Chicago, Columbus, Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Saint Paul ja Pittsburgh Yhdysvalloissa sekä Edmonton, Toronto ja Vancouver Kanadassa.

Tulevana maanantaina osa pelaajista on saamassa vihdoin kosketusta jääharjoitteluun, kun Pohjois-Amerikassa seurat avaavat harjoitusfasiliteettejaan pelaajille niissä kaupungeissa, joissa terveysviranomaiset sen sallivat.

Nashville Predatorsin ykkösmaalivahdiksi noussut Juuse Saros kertoo, että lopullista toimintasuunnitelmaa ei Eurooppaan koronaviruspandemian rajoitusten höllentämistä odottamaan palanneille pelaajille vielä ole tarjolla.

– Seurataan vähän vielä, että milloin virallisen harjoitusleirin päivämäärä varmistuu. Voi olla, että tässä joutuu lähtemään jo viikon päästä takaisin, Hämeenlinnaan koronakevään vuoksi palannut Saros kertoo.

– Meille on kuitenkin infottu, että jos omassa kotikaupungissa voi harjoitella hyvin, ei ole kiire vielä takaisin.

 

Takaisin kaukaloon

HPK-kasvatti Saros kertoo saaneensa jäävuoroja järjestymään Tampereelta.

Saros olikin perjantaina pitkästä aikaa jäällä.

– Toistaiseksi olemme vetäneet (HPK-juniorijääkiekon junioripäällikkö) Janne Jupon ohjattuja treenejä muutaman kerran viikkoon (sveitsiläisen Zugin puolustaja) Santeri Alatalon kanssa. Muuten harjoittelu on ollut omatoimista, Saros avaa.

– Jäille on myöhemmin tulossa niitä pelaajia, jotka täällä Hämeenlinnassa viettävät kesiään.

 

Ykkösvähdin paikalla

Nashvillen GM David Poile ilmoitti huhtikuussa The Tennesean -lehdessä, että Nashvillen maalivahtiosastolla ”vaihdos on tapahtumassa”. Poile myös lisäsi, että Saroksen suomalainen ansioitunut virkaveli Pekka Rinne tietää sen.

Saros oli ennen kauden keskeytymistä Nashvillen maalilla huippuvireessä.

Kauden keskeytymistä edeltävissä yhdeksässä pelaamassaan ottelussa Saroksen torjuntaprosentti oli huima 94,8 ja niiden pelien aikana Saros ehti tehdä kovan tempun ja pitää maalinsa puhtaana yli 181 minuutin ajan putkeen. HäSa

Päivän lehti

11.7.2020