Urheilu

Jääkiekkoliiton erotuomarivastaava: Kahdella erotuomarilla todettu koronavirustartunta

Jääkiekkoliiton huippusarjapäällikkö ja erotuomaritoiminnasta vastaavan Harri Aholan mukaan myös kahdella jääkiekkoerotuomarilla on todettu koronavirustartunta.
Koronavirusepidemia on rantautunut myös jääkiekkoon. Kuva: Tomi Vesaharju
Koronavirusepidemia on rantautunut myös jääkiekkoon. Kuva: Tomi Vesaharju

Jääkiekkoliiton huippusarjapäällikkö ja erotuomaritoiminnasta vastaava Harri Ahola kertoo Hämeen Sanomille, että jääkiekkoerotuomaritkaan eivät ole säästyneet koronavirustartunnoilta.

Aholan vastuualueelle huippusarjapäällikkönä kuuluvat Mestis ja U20 SM-sarja.

Hämeen Sanomien tietojen mukaan yksi tartunnan saaneista toimihenkilöistä on saanut tartunnan Hämeenlinnassa.

– Kaksi tuomaria on tietojeni mukaan koronapositiivisen tuloksen saanut. Minun korviini ei ole vielä kantautunut tietoa siitä ovatko ne tulleet ottelutapahtumissa vai missä ketjussa tartunnat ovat tulleet, Ahola sanoo.

Ahola kertoo, että hän ei ole kuullut tuomareiden piiristä toistaiseksi merkittävää huolta uskaltautua tuomaroimaan otteluita nuorimmissakaan junioreissa.

– Huippusarjapäällikkönä olen tekemisissä myös muiden sarjojen kanssa ja sen verran mitä olen kuullut, niin tuomarit eivät ole olleet säikyimmästä päästä. He ovat hyvin lähteneet edelleen mukaan. En ole törmännyt tapaukseen, että joku on jäänyt pois. En ole tietoinen, että yhtään ottelua olisi jäänyt pelaamatta sen vuoksi, Ahola sanoo.

Aholan mukaan myös tuomaritoiminnassa koronavirusohjeistukset on otettu huomioon.

– Terveydenhuollon ohjeita seurataan ja niiden pohjalta toimitaan. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic